Denne rabarberkompot med et strejf af frisk rosmarin og citron er en perfekt balance mellem sødme og syrlighed, der kan nydes på alt fra morgenyoghurt til desserter eller som et spændende tilbehør til kødretter. Den let karamelliserede rabarber bliver blød og sirupsagtig i ovnen og kan opbevares på glas, klar til at give dine retter et frisk, sommerligt løft.
Rabarberkompot
Denne rabarberkompot med et strejf af frisk rosmarin og citron er en perfekt balance mellem sødme og syrlighed, der kan nydes på alt fra morgenyoghurt til desserter eller som et spændende tilbehør til kødretter.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 250-400 g rørsukker
- Lidt frisk rosmarin
- 1 skallen af en økologisk citron
Trifli med ovenstående rabarberkompot
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 l vanilleis
- 10-20 gode makroner
Sådan gør du
- Rens rabarberen, skær top og bund af og snit den i stykker af ca. 1 cm.500 g rabarber
- Vend rabarberstykkerne i rørsukkeret (400 g sukker giver en sød kompot til desserter, mens mindre gør den mere "madagtig" – den kan anvendes, som man bruger en chutney) og tilsæt citronskal og rosmarin.250-400 g rørsukker, Lidt frisk rosmarin, 1 skallen af en økologisk citron
- Put det hele i et ildfast fad og smæk det i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter, til rabarberen er blød og sukkeret er blevet til en flot lyserød sirup.
Trifli af rabarberkompot
- Pisk fløde og vaniljekorn til flødeskum.2 1/2 dl piskefløde
- Knus makronerne og kom dem i bunden af et glas.10-20 gode makroner
- Kom rabarber ovenpå og slut af med en kugle is og flødeskum.1/2 l vanilleis
Noter
Opbevares på helt rene glas og spises på morgenyoghurten, til ost, kødretter eller i en trifli.