Hvide asparges med parmesan, citron og italiensk (eller spansk) skinke

Denne ret med hvide asparges, parmesan, citron og parmaskinke er en elegant forret eller let måltid, der kombinerer de delikate smage af friske, dampede asparges med syrligheden fra citron og den rige smag af parmesan. Serveret med sprød italiensk eller spansk skinke bliver retten en smagsoplevelse, der balancerer friskhed og umami på bedste vis. Perfekt til forårets og sommerens middage.

Hvide asparges med parmasan og citron

Hvide asparges med parmesan, citron og italiensk (eller spansk) skinke

Bue Thastum
Perfekt til forårets og sommerens middage.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Forret, Salat, Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 skallen af en økologisk citron
  • 100 g friskrevet parmesan
  • olivenolie
  • 10-15 skiver parma- eller seranoskinke

Sådan gør du
 

  • Skræl de hvide asparges og bræk den nederste fjerdedel af dem.
    1 bundt hvide asparges
  • Kom dem i en gryde, hvor de kan stå op. Der findes aspargesgryder, men en normal høj, slank gryde kan bruges.
  • Tilsæt 2 tsk salt og 1 cm vand. Damp aspargesene i ca. 5 minutter. Tag dem op og sæt til side. De skal kun dampe, til de har stadig har bid.
  • Læg aspargesene på et fad. Vend dem sammen med olivenolie, peber, revet parmesan og revet citronskal.
    100 g friskrevet parmesan, olivenolie, 1 skallen af en økologisk citron
  • Server med skiver af tørret italiensk skinke.
    10-15 skiver parma- eller seranoskinke
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering