Giv din salat en sprød og smagfuld opgradering med denne lækre rødbede-hvidkålssalat, der virkelig skinner igennem med sin unikke peberrodsdressing.
Rødbede-hvidkålssalat med peberrodsdressing
Denne opskrift, inspireret af smagsprøvevagten på Amager, kombinerer den søde, jordede smag af rødbeder med den friske og sprøde tekstur af hvidkål. Den ristede sesamfrø tilføjer ikke kun en dejlig crunch, men også en nøddeagtig smag, der komplementerer salatens øvrige ingredienser.
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 1/4 hvidkål
- 1 løg
- 1 dl ristede sesamfrø
Dressing
- ½ yoghurt naturel
- 2 spsk friskrevet peberrod
- 2 tsk djon sennep
- 2 spsk vineddike
- salt
Sådan gør du
- Yoghurten drænes i mindst 6 timer og blandes herefter med peberrod, sennep og vineddike. Nu skal dressingen smages til, og tommelfingerreglen er, at den skal være lidt mere salt og peberrodsstærk, end man umiddelbart bryder sig om. Det skal den, fordi meget af smagen absorberes, når dressingen blandes med salaten.½ yoghurt naturel, 2 spsk friskrevet peberrod, 2 tsk djon sennep, 2 spsk vineddike, salt
- Rødbederne rives groft og vrides grundigt, hvidkålet snittes finest muligt, løget hakkes fint, og de tre ting blandes sammen med dressingen.1 kg rødbeder, 1/4 hvidkål, 1 løg
- Nu skal salaten bare anrettes og drysses generøst med de ristede sesamfrø.1 dl ristede sesamfrø