Den fine rødkål får ekstra dybde fra rødvinens runde smag og de aromatiske krydderier som nelliker og allehånde, der leder tankerne hen mod jul og hygge. Sveskerne tilføjer en sødmefuld kontrast, mens de saftige æblebåde, der simrer med til sidst, giver en frisk og syrlig balance. Retten kan nydes som tilbehør til kødretter eller julemiddagen og smager endnu bedre, hvis den får lov til at trække lidt ekstra inden servering.
Rødvinsdampet rødkål
Denne opskrift på rødvinsdampet rødkål er en klassisk og smagfuld ret, der passer perfekt til vinterens varme middage.
Ingredienser
- 1 rødkålshoved på ca. 1 kg.
- 100 g smør eller margarine
- 10 hele allehånde
- 10 hele nelliker
- Lidt salt
- 4 dl rødvin
- 5 spsk. sukker
- 400 g svesker
- 4 æbler skrællede og skåret i både
Sådan gør du
- Stokken fjernes fra rødkålshovedet, og rødkålen snittes fint. Smør/margarine smeltes i en gryde. Rødkålen svitses heri under konstant omrøring. Allehånde, nelliker, salt, rødvin, sukker og svesker tilsættes.1 rødkålshoved, 100 g smør eller margarine, 10 hele allehånde, 10 hele nelliker, Lidt salt, 4 dl rødvin, 5 spsk. sukker, 400 g svesker
- Læg låg på gryden og lad kålen simre mør ved svag varme i ca. 45 min. Æblebådene tilsættes og simrer med i yderligere 15 minutter.4 æbler