Ingredienser
- 2 dl valset rugkerner
- 1 dl hørfrø
- 3 dl vand
- 1½ dl vand
- 15 g smør / olie
- 15 g gær
- 1 tsk salt
- 400 g sigtemel (evt. blanding mellem spelt og hvedemel)
Fremgangsmåde
Hæl rugkerner og hørfrø samt vand i en gryde og lad de tkoge 5-6 min. Rør smørret / olien i, tilsæt vand og lad blandingen blive lunken. Rør gæren i, tilsæt salt og mel.
Ælt dejen godt og lad det hæve 12 timer, gerne mere (natten over). Tilsæt mel til dejen så det nogenlunde holder faconen når den formes til boller. Sæt dejen på plade med bagepapir, brug evt. en ske. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg og bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225º i ca. 25 min.
Afkøles på rist.