Den er både mættende og nærende, hvilket gør den til en perfekt frokost eller let aftensmad. Rugkernerne tilfører en dejlig tekstur, mens de friske krydderurter og grøntsager bringer liv og friskhed til retten. Dressingen giver en let syrlighed, der fremhæver smagene.
Salat med rugkerner og krydderurter
Denne salat er en sund og farverig ret, der kombinerer de nøddeagtige smage af rugkerner med friske krydderurter og sprøde grøntsager.
Ingredienser
Salat
- 2 dl. hele rugkerner
- 2 dl. Krydderurter persille, koriander, kørvel, purløg, top fra fennikel etc.
- 2 tomater
- Ca.½ fennikel
- 1 æble
Dressing
- 1 spsk. vineddike fx balsamico
- 3 spsk. olivenolie
- 1/2 tsk. salt
- lidt peber
- Evt. lidt sennep
Sådan gør du
- Rugkernerne kan enten: a) Sættes i blød fra dagen før og koges i ca. 45 minb) Koges i 1½ time2 dl. hele rugkerner
- Hak krydderurter fint og skær tomater, æble og fennikel i mindre stykker. Bland det med de kogte afkølede rugkerner.2 dl. Krydderurter, 2 tomater, Ca.½ fennikel, 1 æble
- Bland ingredienserne til dressingen. Hæld dressingen over ved servering.1 spsk. vineddike, 1/2 tsk. salt, lidt peber, Evt. lidt sennep, 3 spsk. olivenolie