Salat med rugkerner og krydderurter

Den er både mættende og nærende, hvilket gør den til en perfekt frokost eller let aftensmad. Rugkernerne tilfører en dejlig tekstur, mens de friske krydderurter og grøntsager bringer liv og friskhed til retten. Dressingen giver en let syrlighed, der fremhæver smagene.

tomat salat københavns fødevarefællesskab

Salat med rugkerner og krydderurter

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne salat er en sund og farverig ret, der kombinerer de nøddeagtige smage af rugkerner med friske krydderurter og sprøde grøntsager.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Salat

  • 2 dl. hele rugkerner
  • 2 dl. Krydderurter persille, koriander, kørvel, purløg, top fra fennikel etc.
  • 2 tomater
  • Ca.½ fennikel
  • 1 æble

Dressing

  • 1 spsk. vineddike fx balsamico
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • lidt peber
  • Evt. lidt sennep

Sådan gør du
 

  • Rugkernerne kan enten:
    a) Sættes i blød fra dagen før og koges i ca. 45 min
    b) Koges i 1½ time
    2 dl. hele rugkerner
  • Hak krydderurter fint og skær tomater, æble og fennikel i mindre stykker. Bland det med de kogte afkølede rugkerner.
    2 dl. Krydderurter, 2 tomater, Ca.½ fennikel, 1 æble
  • Bland ingredienserne til dressingen. Hæld dressingen over ved servering.
    1 spsk. vineddike, 1/2 tsk. salt, lidt peber, Evt. lidt sennep, 3 spsk. olivenolie
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering