Denne nemme og nærende grøntsags-couscous, helt uden animalske ingredienser, præsenteres i anledning af den internationale veganermåned, november. Retten fremhæver de skønne farver fra vinterens grøntsager og kombinerer dem med varme krydderier og mættende kikærter. Selvom gulerødder og kartofler giver retten sine gule og røde nuancer, er der stadig plads til grønne toner – vi diskriminerer ikke på farver!
Rustik couscous m. vintergrønsager og kikærter
Denne nemme og nærende grønsags-couscous, helt uden animalske ingredienser, præsenterer vi i anledning af den internationale veganermåned, november. Selv om det er en fryd at lege med de mange gule og røde farver i ugens pose, diskriminerer vi ikke andre “grønne” farver 🙂
Ingredienser
- 1 ds Tomatpure
- ¼ l Grønsagsbouillon
- Olivenolie
- Krydderier fx. kanel, korianderfrø plus paprika.
- 5 Gulerødder
- 2 Løg
- 1 pk Kartofler
- 1 ds Kikærter udblødte og kogte/dåse
- 5 store håndfulde Couscous
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tag et ovnfast fad. Opløs en dåse tomatpuré og lidt grønsagsbouillon i en smule kogende vand på bunden af fadet.1 ds Tomatpure, ¼ l Grønsagsbouillon
- Tilføj en god slat olivenolie og krydderier. En knivspids kanel, korianderfrø og paprika er en anbefalelsesværdig kombination. Husk at riste dem på en pande, før de ryger i fadet.Olivenolie, Krydderier
- Skrub gulerødder og kartofler grundigt, skær dem i meget grove – ikke mundrette – stykker og placer dem i fadet.5 Gulerødder, 1 pk Kartofler
- Pil løg og skær dem i både.2 Løg
- Tilføj ca. 5 store håndfulde couscous og kikærter (udblødte og kogte). Tilsæt lidt salt og kværnet peber, og hæld endelig kogende vand over, så det hele er knap dækket. Hellere for lidt end for meget, da mere vand altid kan tilføjes.1 ds Kikærter, 5 store håndfulde Couscous, Salt og peber
- Smæk fadet i ovnen på 200 grader og bag retten, til grønsagerne er godt møre. Rør gerne lidt rundt et par gange undervejs og sørg for, at al vandet først er helt fordampet, når retten er færdig.