Nordisk gulbede-kaviar

 

Ingen fisk har lidt overlast for denne  kaviars skyld. Med opskriften fejrer vi november, den internationale veganermåned. På nyristet rug- eller surdejsbrød er den peberrods-krydrede gule blanding en lækker nordisk vintervariant af sommerens bruchetta med tomat og basilikum.

Ingredienser

Gule beder. Olivenolie. Hvidvinseddike/lys balsamico. Salt og peber. Ahornsirup/agavesirup. Friskreven peberrod. Lidt grøn pynt.

Fremgangsmåde

Skrub og kog gule beder møre. Overhæld dem med koldt vand, gnid skrællen af og hak dem meget fint med kniv eller i en foodprocessor. Har du travlt, kan du vælge råkostversionen, hvor du skræller og river bederne fint.

Overhæld bederne med en marinade, du pisker sammen af meget olivenolie og lidt hvidvinseddike eller lys balsamico, smagt til med salt, peber, ahornsirup og fintreven peberrod. Lad det hele trække mindst ½ time, gerne længere.

Rist brødet godt, skær det i passende snitter og læg gulbede-kaviaren på. Lidt grønt på toppen pynter – fx hakket grønkål, fintsnittet selleritop, timianblade… Server og spis straks.

Go Vegan: Mathias & Karin Elrød

Tilføjet af (navn)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *