Tatin tærte med rodfrugter

Denne lækre tærte med bagte rodfrugter og søde kartofler er en skøn blanding af sødme og sprødhed, hvor karamelliserede grøntsager bliver dækket af en gylden tærtedej. Perfekt som en rustik og fyldig ret til både hverdag og fest, og den er lige så smuk som den er velsmagende.

Tatin tærte med rodfrugter: Københavns Fødevarefællesskab

Tatin tærte med rodfrugter

Perfekt som en rustik og fyldig ret til både hverdag og fest, og den er lige så smuk som den er velsmagende.
(til 24 cm form)
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Tapas
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg blandet rodfrugter f.eks. pastinak, rødbeder, gulerødder… og søde kartofler
  • 2 rødløg
  • 1 Tærtedej
  • 4 spsk sukker
  • Olivenolie, salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl alle grøntsager og skær dem i tykke skiver (ca. 1-1,5 cm)
    1 kg blandet rodfrugter, 2 rødløg
  • Varm ovnen til 180 grader
  • Læg grøntsager i en salatskål og tilsæt 3-4 spsk olivenolie samt salt og peber, og vend grøntsagerne i olien.
    1 kg blandet rodfrugter, Olivenolie, salt og peber, 2 rødløg
  • Læg alle grøntsager i et enkelt lag på en bageplade (evt. med bagepapir)
  • Sæt grøntsager i ovnen. Efter 10 minutter fordeles halvdelen af sukkeret over grøntsagerne med en ske. Efter yderligere 10 minutter vendes grøntsagerne og resten af sukkeret fordeles over dem. Bag derefter 10 minutter mere, så grøntsagerne bages 30 minutter i alt.
    4 spsk sukker
  • Fordel lidt olie i en tærteform.
    Olivenolie, salt og peber
  • Læg grøntsager i tærteformen så bunden er helt dækket.
  • Rul dejen ud på bordet og læg den derefter over grøntsagerne.
    1 Tærtedej
  • Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter indtil dejen er gylden
  • Tag tærten ud og lad den hvile i ca. 5 minutter.
  • Vend tærten over på en serveringstallerken.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering