En lækker og farverig vegetarburger, der byder på sprøde rødbedebøffer med frisk estragon og en hjemmelavet estragon-mayonnaise. Karamelliserede rødløg giver ekstra sødme og fylde, mens rødbedernes jordagtige smag skaber en solid base. Denne opskrift er perfekt til dig, der søger en kødfri burger med masser af smag og struktur, som både mætter og forkæler smagsløgene.
Link til den originale opskrift på fransk.
Vegetar burger med rødbedebøffer og estragon-mayonnaise
Saml de saftige burgere, og nyd en sund og velsmagende middag, der er rig på grøntsager og fuld af tekstur!
Ingredienser
Til burgers
- 8 burger boller
- 500 g kogte rødbeder
- 2 æg
- 160 g havregryn
- 2 spsk hakket frisk estragon
- 4 spsk olivenolie
Til nem estragon-mayonnaise
- 2 til 4 spsk hakket frisk estragon
- 2 tsk olivenolie
- 2 spsk cidereddike
- 4 spsk færdiglavet mayonnaise
Til karamelliserede løg
- 2 rødløg
Sådan gør du
- Dræn rødbederne og behold saften (den skal bruges senere). Riv rødbeder med køkkenmaskine eller rivejern.500 g kogte rødbeder
- Put rødbeder, æg, estragon og havregryn i en skål og bland med hænderne. Form bøffer ved at trykke godt mellem hænderne. Stil derefter bøfferne i køleskabet og lad dem hvile så de bliver mere faste.2 æg, 2 til 4 spsk hakket frisk estragon, 160 g havregryn
- Skær imens løgene i tynde strimler, varm 2 spsk olivenolie i en gryde og steg løgene i 5 minutter. Tilsæt derefter rødbedesaft og salt, og lad dem karamellisere ved svag varme. Når løgene er karamelliserede, sættes de til side.2 rødløg
- Blend alle ingredienserne til estragon-mayonnaise i en skål.2 spsk hakket frisk estragon, 2 tsk olivenolie, 2 spsk cidereddike, 4 spsk færdiglavet mayonnaise
- Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og steg bøffer – cirka 4 minutter på hver side. Varm burger boller imens.4 spsk olivenolie
- Saml burgerne: smør lidt estragon-mayonnaise på bunden af bollen, læg bøffen, lidt karamelliseret løg ovenpå og luk.