Vegetarisk vintergryderret

Denne vegetariske vintergryderet er en varmende og fyldig simreret, perfekt til kolde dage. Opskriften er fleksibel og kan justeres efter, hvilke grøntsager du har på lager – især rodfrugter og svampe fungerer godt. Med rødvin, bouillon og fløde (eller en vegansk version) som base, får retten en dyb smag, der komplementerer de møre grøntsager og grønkålen. Ideel som comfort food, og den kan nemt tilpasses til at være vegansk. Serveres med ris, perlebyg, bulgur eller brød for en fuldendt vinterret.

Vintergryderet - Københavns Fødevarefællesskab

Vegetarisk vintergryderret

Bjorg Orneborg
God vinter simreret, hvor alt muligt forskelligt fra ugens pose kan tilføjes – især rodfrugter og svampe. Den her opskrift kan bruges som inspiration og kan nemt gøres vegansk. Mængden af grøntsager kan varieres efter hvad man har og hvad man bedst kan lide.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 Løg – både gule og røde kan bruges
  • 1 ds Tomatpuré
  • 1 pk Kartofler
  • 4 Gulerødder
  • 2 Majroer
  • 1 bakke Portobello-svampe eller andre svampe
  • 1 Grønkål
  • 1 Fløde eller soja-fløde
  • 3-4 dl Rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 1/2-1 boullionterning
  • Smør eller margarine

Sådan gør du
 

  • Skær løgene i smalle både og resten af grøntsagerne (bortset fra grønkålen, der hakkes fint) i tern. Tag portobello-svampene og grønkålen fra.
    2 Løg – både gule og røde kan bruges, 1 pk Kartofler, 4 Gulerødder, 2 Majroer
  • Svits løg i smør og olie sammen med tomatpuréen.
    Smør eller margarine
  • Tilsæt grøntsagerne, bortset fra grønkål og svampe.
  • Når grøntsagerne er blevet svitset godt, tilsættes rødvinen, der skal koges op i et par minutter, til alkoholen er fordampet.
    3-4 dl Rødvin
  • Tilsæt vand, så alle grøntsagerne er dækket og smuldr boullionterning ned i gryden. Tilsæt evt. et par laurblade.
    1/2-1 boullionterning, 2 laurbærblade
  • Lad retten simre ved lavt blus i en times tid eller til gulerødderne er møre.
  • Steg svampene i lidt smør og olie og krydr med peber og evt. timian.
    1 bakke Portobello-svampe eller andre svampe
  • Tilsæt svampene, grønkålen og fløde cirka et kvarter inden, retten skal være færdig og lad den simre videre med tomatpúre.
    1 Grønkål, 1 Fløde eller soja-fløde, 1 ds Tomatpuré
  • Server med ris/perlebyg/bulgur/brød.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering