Dahl med Garam Masala kogte kartofler og spinatsalat

Dahl

Dahl er en nem og dejlig spise. Det kan virke uoverskueligt i starten, da man skal have opbygget et basislager af krydderier. Men køber man dem hele, holder de i rigtig lang tid. Nedenstående dahl er med min egen sammensatte krydderiblanding. Krydderierne kan købes hele i grønsagshandlere eller hos Solhatten på Istedgade eller anden velassorteret helsekostbutik

Til 2-3 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder i tern
  • 1 liter vand
  • 3 håndfulde røde linser
  • Salt
  • Krydderiblanding (se nedenfor)

Krydderiblanding til Dahl

  • 3 tsk. Gurkemeje (stødt)
  • 2 tsk. bukkehornsfrø
  • 2 tsk. spidskommen
  • 7 kardemommekapsler
  • 1 chili
  • ½ tsk. Safran
  • 1 tsk. sorte peberkorn

Fremgangsmåde

Start med at forberede krydderiblandingen. Svits herefter løg og hvidløg i en stor pande eller gryde til de har taget farve. Steg derefter gulerødderne i 5 minutter og hæld vand, linser og krydderiblandingen over. Retten skal herefter simre i 20-40 minutter, alt efter hvor lang tid linserne skal bruge til at blive bløde. Dette afhænger af, hvor gamle linserne er.

Garam Masala kogte kartofler

Ingredienser

  • 200 gr. kartofler
  • 1 spsk. olie
  • Vand
  • 1-2 spsk. Garam Masala

Garam masala krydderiblanding:

  • 2 spsk. kardemommefrø af grøn kardemomme
  • 1 tsk. frø af brun kardemomme
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. kommen
  • ½ spsk. sort peber
  • ½ spsk. kryddernelliker
  • 1 kanelstang
  • 1 hel muskatblomme
  • ½ muskatnød

Fremgangsmåde

Start med at forberede krydderiblandingen: Koriander, spidskommen, kommen, nelliker, og sort peber ristes hver for sig på en tør pande til det popper. Knuses sammen med resten af krydderierne i en krydderikværn. Kan du ikke skaffe alle krydderierne, kan man også tillempe opskriften lidt ved at udelukke nogen krydderier og putte mere af et andet i.

Skær kartoflerne i tern og svits dem kort på panden eller i en gryde i lidt olie. De skal kun lige have antydningen af farve. Overhæld dem herefter med vand, til de er helt dækket. Hæld herefter 1-2 spsk. krydderiblanding over. Kartoflerne skal herefter koges langsomt indtil alt vandet er fordampet, og kartoflerne er møde. Spæd evt. op med ekstra vand løbende.

Spinatsalat

Ingredienser

  • 1 dl. lyse sultana rosiner
  • 2 dl. æblecidereddike
  • 100 gr. spinat
  • 2 spsk. hakket forårsløg
  • 1 granatæble (kernerne)
  • 1 bdt. mynte
  • 1 bdt. bredbladet persille

Fremgangsmåde

Mariner rosinerne i æblecidereddiken i min. 30 min. Blandes resten af ingredienserne til en frisk salat og top med rosinerne.

Dahl, kartofler og salat serveres med yoghurt og kokosmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)