Gulerodstærte

Gulerodstærte

Ingredienser

  • Fyld:
  • Gulerødder
  • Appelsin
  • Hasselnødder
  • Ingefær
  • Olivenolie
  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 200 g fuldkornsmel
  • ½ kop lunkent vand
  • en knivspids salt

Fremgangsmåde

Fyldet fremstilles ved at bage en masse gulerødder i ovnen sammen med en appelsin, olivenolie, vand og krydderier. Imens fyldet bager, samler man en tærtedej, som forbages i 10 minutter. Når gulerødderne er godt møre efter ca. 30 minutter, blendes blandingen. De hakkedes hasselnødder tilsættes, og fyldet kommes i tærten. Tærten bages, indtil fyldet er gennemvarmt, og dejen er sprød.

Fyldet kan varieres med løg, hvidløg, krydderurter, ost, etc. Den smager også rigtigt godt med portobellosvampe, der er stegt med balsamico.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)