Gulerodstærte
Ingredienser
- Fyld:
- Gulerødder
- Appelsin
- Hasselnødder
- Ingefær
- Olivenolie
- Mørdej:
- 125 g smør
- 200 g fuldkornsmel
- ½ kop lunkent vand
- en knivspids salt
Fremgangsmåde
Fyldet fremstilles ved at bage en masse gulerødder i ovnen sammen med en appelsin, olivenolie, vand og krydderier. Imens fyldet bager, samler man en tærtedej, som forbages i 10 minutter. Når gulerødderne er godt møre efter ca. 30 minutter, blendes blandingen. De hakkedes hasselnødder tilsættes, og fyldet kommes i tærten. Tærten bages, indtil fyldet er gennemvarmt, og dejen er sprød.
Fyldet kan varieres med løg, hvidløg, krydderurter, ost, etc. Den smager også rigtigt godt med portobellosvampe, der er stegt med balsamico.