En spændende og anderledes opskrift, hvor klassiske rodfrugter får et eksotisk twist med kakao og chili. Kombinationen af varme krydderier og mørk kakao giver en dyb smag, som passer perfekt til de søde gulerødder og cremede kartofler.
Ovnbagte rødder med kakao & chili
En overraskende velsmagende smagsoplevelse, der blev præsenteret som en smagsprøve på Korsgade i 2010. Perfekt til dig, der elsker at eksperimentere i køkkenet!
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- 1/2 kg. gulerødder Brug også gerne andre rødder eller grøntsager, evt. skal de have mindre tid, tilsæt da når kartofler og gulerødder har fået lidt varme
- Knust chili
- kakao, salt, peber og olie.
Sådan gør du
- Skyl kartofler og gulerødder, skær i mundrette bidder og vend med olie og krydderier. Dosér chili efter styrke og humør; det skal varme, men ikke overdøve kakaoen.1 kg. kartofler, 1/2 kg. gulerødder, Knust chili, kakao, salt, peber og olie.
- Derefter kan man drømme sig væk til de varme lande, mens ovnen tager sig af resten i 40 min ved 200 grader. Rør løbende i rødderne og tjek konsistens.