Suppe af kartofler og pastinak

Kombinationen af den søde pastinak og de stivelsesrige kartofler giver en dejlig tekstur og smag. Hvidløg og timian tilføjer en aromatisk dybde, mens en sjat fløde kan give en ekstra cremethed, hvis ønskes. Serveret med en klat creme fraiche i midten, bliver denne suppe en både velsmagende og indbydende ret, der varmer sjælen.

Kartoffelsuppe fra Københavns Fødevarefællesskab

Suppe af kartofler og pastinak

astridkirk
Denne cremede suppe af kartofler og pastinak er både varmende og fyldig, perfekt til de kolde måneder.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 300 gr. kartofler
  • 4-500 gr. pastinak skåret i grove tern
  • 7,5 dl. grøntsagsboullion
  • hakket hvidløg efter smag
  • hakket timian
  • olie
  • evt. en sjat piskefløde
  • salt og peber
  • lidt creme fraiche til pynt

Sådan gør du
 

  • Svits hvidløg i olien i en gryde i et minuts tid
    hakket hvidløg efter smag, olie
  • Kom pastinak og kartofler i gryden og svits videre i 1-2 minutter
    300 gr. kartofler, 4-500 gr. pastinak skåret i grove tern
  • Bouillonen hældes over og timian tilsættes.
    7,5 dl. grøntsagsboullion, hakket timian
  • Det skal nu blot koge, indtil kartoflerne og pastinakken er møre – ca. 20-25 minutter, afhængigt af, hvor groftskåret grøntsagerne er.
  • Herefter blendes det hele med en stavblender. Suppen skal ikke koge længere, så sluk for kogepladen (eller sluk næsten helt, hvis det er på et gaskomfur).
  • Tilsæt nu fløden (igen efter smag) og smag til med salt og peber.
    evt. en sjat piskefløde, salt og peber
  • Øs suppen op i tallerkenerne, læg en klat creme fraiche i midten.
    lidt creme fraiche til pynt
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering