Krautsalat

Krautsalat er en klassisk ret, der bringer det bedste frem i hvidkålens sprødhed og smag. Denne opskrift, inspireret af Vesterbro opskriftsvagt, er en enkel, men velsmagende salat, der er perfekt som tilbehør til både kødretter og fisk. Den kombinerer det friske fra hvidkålen med en let syrlig dressing, der giver et dejligt kick af smag.

Hvidkål fra Københavns Fødevarefællesskab

Krautsalat

nannagarly
Krautsalat er ikke blot en fryd for øjet med sin farverige præsentation, men også en sund og tilfredsstillende tilføjelse til ethvert måltid. Velbekomme!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 10 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Tysk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 800-900 gram fintsnittet hvidkål
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. peber
  • 0,8 dl hvidvinseddike
  • 4 spsk. olie
  • 1/2 tsk. kommen
  • 1 finthakket løg
  • 200 gram meget fintsnittet røget skinke kan udelades

Sådan gør du
 

  • Salt, sukker, peber, eddike og 3 spsk olie blandes og hældes over den fintsnittede hvidkål. Smag til med ekstra eddike og kommen.
    800-900 gram fintsnittet hvidkål, 1 spsk. salt, 3 spsk. sukker, 1 spsk. peber, 0,8 dl hvidvinseddike, 4 spsk. olie, 1/2 tsk. kommen
  • Opvarm den sidste spsk. olie i en pande, og steg løg og skinke sprødt, og bland det i. Lad krautsalaten trække i mindst 2 timer, hvor der røres rundt en gang imellem.
    200 gram meget fintsnittet røget skinke, 1 finthakket løg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering