Sellerikartoffelmos

Denne variation af kartoffelmos kombinerer den milde smag af kartofler med den aromatiske, jordnære smag af selleri. Creme fraiche og smør giver mosen en cremet konsistens, mens persille og hvidløg tilfører friskhed og dybde. Perfekt som tilbehør til både kød- og grøntsagsretter, denne sellerikartoffelmos er en nem og lækker måde at forny en klassisk ret på.

Kartoffelmos fra Københavns Fødevarefællesskab

Sellerikartoffelmos

nannagarly
(Vesterbro opskriftsvagt uge 44)
Denne variation af kartoffelmos kombinerer den milde smag af kartofler med den aromatiske, jordnære smag af selleri.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler skrællet og skåret i store terninger
  • 600 g selleri skrællet og skåret i store terninger
  • 1 dl creme fraiche
  • 20 g smør
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Kog kartofler og selleri møre i usaltet vand. Dryp dem af i en sigte.
    600 g kartofler, 600 g selleri
  • Pisk dem med smør, creme fraiche, hvidløg og persille til en grov konsistens og smag til med salt og peber.
    1 dl creme fraiche, 20 g smør, 1 lille bundt hakket persille, 1-2 fed knust hvidløg, 1 tsk salt
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering