Ingredienser
Salat:
- 4 æg
- 1 pose havesyre (ca. 100-150 gram)
- 4 store asparges
- 1 bakke kejserhatte (100 gram)
- 3 snitløg
- 1 bundt salatporre
- En håndfuld rosiner
- Jomfru oliven olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Til salaten;
4 æg koges til de er hårdkogte. Pilles og skæres i tern. Op i en salatskål.
Havesyren vaskes og kan evt. tørres i et rent viskestykke (lægges inde i viskestykket og presses let). Alternativt rystes det meste vand af, så de ikke er for våde. Skær syren i strimler og smid den i skålen.
De 4 asparges skæres i tynde skiver og blandes i salaten. De kan evt. blancheres, hvis man ønsker at trække mere smag frem og gøre dem lidt mere møre i det. Smag evt. på dem først og vurder deres konsistens.
Skær kejserhattene i strimler eller tern, og svits dem på en pande med olivenolie, salt og peber. Svitses til de begynder at blive brune og sprøde i kanterne. Lad dem evt. køle lidt af inden de blandes i resten af salaten.
Chutney:
Hæld olie og peber i en lille tykbundet gryde eller kasserolle. Varm olien op for næsten fuldt blus.
Hak snitløg og salatporre i tern. Finthakket for en fin chutney og større tern hvis en mere “chunky” chutney ønskes. Smid begge dele i gryden og lad dem stege let.
Herefter hældes et glas vand i. Samt en teskefuld salt uden top.
Hak rosinerne fint (anden sød tørret frugt kan også bruges). Put dem i gryden med løg og porrer.
Lad det hele koge sammen til det bliver grødagtigt, og hæld evt. mere vand i undervejs, og smag til med salt og mere peber.
Anret salaten i skåle eller dybe tallerkener, med en skefuld chutney ovenpå eller ved siden af.
Velbekomme.
Tilføjet af Kim Holm
1 kommentar for “Æggesalat med havesyre og porre-/løg chutney”