Æggesalat med havesyre og porre-/løg chutney

Ingredienser

Salat:

  • 4 æg
  • 1 pose havesyre (ca. 100-150 gram)
  • 4 store asparges
  • 1 bakke kejserhatte (100 gram)
Chutney:
  • 3 snitløg
  • 1 bundt salatporre
  • En håndfuld rosiner
  • Jomfru oliven olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Til salaten;

4 æg koges til de er hårdkogte. Pilles og skæres i tern. Op i en salatskål.

Havesyren vaskes og kan evt. tørres i et rent viskestykke (lægges inde i viskestykket og presses let). Alternativt rystes det meste vand af, så de ikke er for våde. Skær syren i strimler og smid den i skålen.

De 4 asparges skæres i tynde skiver og blandes i salaten. De kan evt. blancheres, hvis man ønsker at trække mere smag frem og gøre dem lidt mere møre i det. Smag evt. på dem først og vurder deres konsistens.

Skær kejserhattene i strimler eller tern, og svits dem på en pande med olivenolie, salt og peber. Svitses til de begynder at blive brune og sprøde i kanterne. Lad dem evt. køle lidt af inden de blandes i resten af salaten.

Chutney:

Hæld olie og peber i en lille tykbundet gryde eller kasserolle. Varm olien op for næsten fuldt blus.

Hak snitløg og salatporre i tern. Finthakket for en fin chutney og større tern hvis en mere “chunky” chutney ønskes. Smid begge dele i gryden og lad dem stege let.
Herefter hældes et glas vand i.  Samt en teskefuld salt uden top.

Hak rosinerne fint (anden sød tørret frugt kan også bruges). Put dem i gryden med løg og porrer.

Lad det hele koge sammen til det bliver grødagtigt, og hæld evt. mere vand i undervejs, og smag til med salt og mere peber.

Anret  salaten i skåle eller dybe tallerkener, med en skefuld chutney ovenpå eller ved siden af.

Velbekomme.

Tilføjet af Kim Holm

1 kommentar for “Æggesalat med havesyre og porre-/løg chutney

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *