Pastinak Nuggets /m Skovsyre Pesto

Disse sprøde og lækre sesambelagte pastinak nuggets er en sjov og sundere snack, som også fungerer perfekt som tilbehør til pomfritter eller salater. Pastinakstykkerne får en sprød overflade og et delikat bid, der gør dem uimodståelige, selv for børn og kødelskere! Med en frisk skovsyre pesto på toppen får retten en syrlig og nøddeagtig smag, som gør det til en oplagt ret at improvisere og eksperimentere med. Leg med ingredienserne, og lav dine egne versioner med andre rodfrugter. Perfekt som børnevenlig mad eller til en hyggelig aften.

nuggets fra Københavns Fødevarefællesskab

Pastinak Nuggets /m Skovsyre Pesto

janzberg
Jeg bruger dem som snaks, men de er også gode til salater af alle arter og kan bruges som tilbehør til gode hjemmelavede pomfrits, med en anden dressing. Evt. en hjemmelavet rå remulade dressing, eller en pomfritsovs.Jeg har fået børn og kød glade mænd til, at spise dem, på den konto.
Jeg håber opskriften er nogenlunde i orden? Måske virker den også for dig, men gå ind i madlavningen som en leg, smag på det hele undervejs, og lav dine egne sjove udgaver, du kan bruge alle rodfrugter til de her lidt ”sundere” nuggets.God fornøjelse.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Nuggets

  • 10 pastinak
  • 1 æg
  • salt + peber
  • sesam

Pesto

  • ½ citron
  • 2 dl olie
  • 1 håndfuld mandler
  • sukker
  • salt + peber

Sådan gør du
 

Tilberedning af Nuggets

  • Skær pastinakkerne ”på den runde led” ca. 1 ½ cm tykkelse, blancher dem let.
    10 pastinak
  • Læg dem på et viskestykke og dup vandet af.
  • Pisk æg med salt og peber
    1 æg, salt + peber
  • Vend pastinakker i æg, derefter i sesam (hellere for meget sesam end for lidt)
    sesam
  • Smør en bageplade med godt med olie, sæt den i en varm ovn – ca. 180-200 grader alt efter ovnen varmeevne.
  • Læg Nuggets på pladen når olien er varm. Ca. 10 minutter vend dem derefter så de bliver sprøde af olien på begge sider. (Stik i dem, eller smag en undervejs, så de ikke bliver ”smattede” indeni, og stadig har bid)

Tilberedningen af Pesto

  • Saften af ½ citron , ca. 2 dl Olie og En håndfuld mandler, puttes i blenderen, tilsæt skovsyrer efter smag, krydderi, et pinch sukker til, at give syrens smag fri, salt og peber. Hvis den bliver lidt for tyk, tilsæt lidt mere olie, ell citron smag dig frem 😉
    ½ citron, 2 dl olie, 1 håndfuld mandler, sukker, salt + peber
  • Et eksempel på en variant med valnødder i stedet for sesam
    pastinak nugget fra Københavns Fødevarefællesskab

Noter

Serverings forslag:
Læg de sprøde Nuggets på, et fad og dryp saften fra den anden ½ citron henover, og en lille smule olie, hvis nødvendigt, et ekstra lille drys salt. Læg en klat pesto på toppen af hver Nugget. Det smager ”sygt godt” god fornøjelse.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering