Denne uhyggeligt gode Allehelgens-suppe med græskar og pastinak er den perfekte ret til efterårets kølige dage. Suppen, der er fyldt med smagfulde ingredienser som løg, hvidløg og en cremet kokosmælk, varmer sjælen og giver en dejlig fylde. Toppet med farverige gulerødder, sprøde pastinakker og ristede hasselnødder får retten et lækkert crunch og en smuk præsentation.
Allehelgens-suppe (græskarsuppe med pastinak og nødder)
Serveret med en klat creme fraiche og et drys persille, er denne suppe ikke blot en fest for smagsløgene, men også en fryd for øjet! Perfekt til en hyggelig middag med familie eller venner.
Ingredienser
- 1 lille kg græskar
- 300 g pastinak
- 5 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dl kokosmælk
Topping
- 3 gulerødder
- 250 g pastinak
- 1-2 håndfulde hasselnødder
- 2 æbler
- 1 Persilledusk
- Creme fraiche
Sådan gør du
- Snit løg og hvidløg og sauter et par minutter, uden de tager farve5 løg, 3 fed hvidløg
- Skræl pastinakker og græskar og fjern kerner. Skær begge dele ud i små tern (1x1cm) og steg med løg og hvidløg et par minutter1 lille kg græskar, 300 g pastinak
- Tilsæt kogende vand (1 lille liter), salt og peber. Lad det koge en halv times tid, mens du laver toppings.
- Skær gulerødder, pastinakker og æbler i små tern og hasselnødder i halve.3 gulerødder, 250 g pastinak, 2 æbler
- Steg gulerods- og pastinaktern i olivenolie, til de tager farve.
- Rist de halve hasselnødder på tør pande over høj varme1-2 håndfulde hasselnødder
- Blend suppen og tilsæt kokosmælk (eller fløde, hvis du er mere til det) efter behag.1 dl kokosmælk, 1 Persilledusk, Creme fraiche