Denne asiatiske citrusdressing er en velsmagende og alsidig dressing, der passer perfekt til kålretter og friske salater. Med en kombination af sødme, syre og krydderi tilføjer den en lækker smag til dine retter. Den kan også bruges som marinade til grøntsager eller som dip.
Asiatisk citrus dressing der er god til kål mm.
Denne asiatiske citrusdressing er en velsmagende og alsidig dressing, der passer perfekt til kålretter og friske salater.
Ingredienser
- 1/2 til 1 frisk aflang rød chili finthakkes med eller uden kerner. Det er kernerne der er stærke for alvor.
- 4 spk. appelsinsaft
- 3 spk ristet sesamolie
- 1 spk god soya eller mere efter smag helst japansk, den fra kina er ofte noget kemisk l**t. Ellers skal du sikre dig at der står naturlig brygget.
- 1 tsk agave eller andet sødt eller mere efter smag
Sådan gør du
- Shakes eller piskes godt.1/2 til 1 frisk aflang rød chili finthakkes med eller uden kerner. Det er kernerne der er stærke for alvor., 4 spk. appelsinsaft, 3 spk ristet sesamolie, 1 spk god soya eller mere efter smag, 1 tsk agave eller andet sødt eller mere
- Smager godt på rå æble, eller æbler og fx. grønkål.
- Drys med ristede sesamfrø, mandelflager, poppede soyabønner, hasselnød eller andet godt.
- Kan opbevares i et glas på køl i dagevis.