De sprøde rødbeder og den intense smag fra parmesanen skaber en perfekt balance, der gør retten ideel som tilbehør til både magert kød og fisk. Dette er en rustik og smuk anretning, der passer lige så godt til hverdag som til en festlig middag.
Bagte rødbeder med parmesancreme
Bagte rødbeder med parmesancreme er en enkel og smagfuld ret, hvor rødbedernes naturlige sødme fremhæves ved bagningen og komplimenteres af den cremede, fyldige parmesancreme.
Ingredienser
- 1,5 kg rødbeder
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Creme
- 100 g græsk yoghurt 10 procent
- 2 spsk. friskreven parmesan
- 1 fed presset hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl og skær rødbederne i stave på ca. 1/2 x 1 x 7 cm eller lad små skrællede rødbeder være hele eller halve.1,5 kg rødbeder
- Vend dem i olie, salt og peber.1 spsk. olivenolie, salt og peber
- Bag dem i en bradepande med bagepapir, ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til de er sprøde og møre.
- Vend undervejs, afkøl dem.
- Til cremen blandes ingredienserne, og cremen smages til.2 spsk. friskreven parmesan, 1 fed presset hvidløg, salt og peber, 100 g græsk yoghurt 10 procent
Ved serveringen
- Anret rødbederne med cremen fordelt over og drys med friskreven parmesan.
- Server f.eks. salaten til magert kød eller fisk