Denne frittata med bladbeder er en farverig og smagfuld ret, der kombinerer de friske bladbeder med cremet æggemasse, sprøde cocktailpølser og rødbedepesto for et ekstra twist. Frittataen er nem at lave og passer perfekt som både frokost eller aftensmad, serveret med rugbrød og en sprød grøn salat.
Bladbedefrittata
Den er rig på både grøntsager og proteiner, hvilket gør den til et lækkert og mættende måltid.
Ingredienser
- 2 bundt bladbeder
- 1 spsk. olie
- 3 fed hvidløg
- 120 g cocktailpølser
- 1 tsk. timian
- 2 dl fløde
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk. rødbedepesto
- 140 g revet ost
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader. Stænglerne på bladbederne snittes i ½ cm tykke skiver, bladene snittes i brede bånd på ca. 1½ cm, hvidløg hakkes fint.2 bundt bladbeder, 3 fed hvidløg
- Cocktailpølser skæres i mindre stykker, del fx en pølse i tre dele. Olie varmes op på en pande, der kan gå i ovnen. Bladbedestængler kommes på den varme pande, svitses et par minutter. Hvidløg og timian kommes på. Cocktailpølserne tilsættes. Når stænglerne er blevet lidt møre, tilsættes bladene, som vendes sammen med resten, til de falder sammen.1 spsk. olie, 1 tsk. timian, 120 g cocktailpølser
- Æg, fløde, mælk, rødbedepesto, ost, salt og peber røres sammen og hældes på panden. Lad massen sætte sig en smule og sæt panden i ovnen i ca. 15 min. Frittataen er færdig, når æggemassen er fast og gylden.2 dl fløde, 4 æg, 2 dl mælk, 2 spsk. rødbedepesto, 140 g revet ost, salt og peber
- Denne frittata smager godt med en skive god rugbrød og sprød grøn salat til.
Noter
Du kan se en opskrift på rødbedepesto her.