Blomkålssuppe med persilledys og rugbrødscroutoner

Kombinationen af blomkål og kartofler giver suppen en dejlig fylde, mens et strejf af fløde og citron løfter smagen. De sprøde rugbrødscroutoner og et drys frisk persille tilføjer både tekstur og en frisk urtesmag, der fuldender retten. Server den som en lun forret eller som hovedret med godt brød til.

Blomkålssuppe med blomkål fra Kbh FF

Blomkålssuppe med persilledys og rugbrødscroutoner

Familien
Denne cremede blomkålssuppe er perfekt til en hyggelig middag, hvor du ønsker noget både let og fyldigt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredients
  

  • 1/2 blomkål
  • 1 løg
  • 100 g kartofler
  • 1 kvist timian
  • 1-2 dl. piskefløde
  • 1/2 citron
  • Olie,salt, peber
  • 3-4 skiver rugbrød
  • Smør
  • Persille

Instructions
 

  • Pil løget og skær det i skiver fra top til bund. Sautér det i olien.
    1 løg, Olie,salt, peber
  • Rens blomkålen og del den i buketter. Skær stokken i stykker og pluk nogle små blomkålsbuketter, som lægges til side.
    1/2 blomkål
  • Skræl kartoflerne og skær dem i stykker.
    100 g kartofler
  • Tilsæt så blomkål, kartofler, timian og ½ l vand til løgene og kog det hele mørt under et låg.
    1 kvist timian
  • Blend det så sammen med piskefløden, gerne med en stavblender.
    1-2 dl. piskefløde
  • Kog til sidst blomkålsbuketterne med i et par minuter og smag til med salt, peber og citronsaft.
    1/2 citron
  • Skær rugbrødet i tern og rist dem på en pande i lidt smør.
    3-4 skiver rugbrød, Smør
  • Server suppen med croutonerne og et drys frisk persille.
    Persille
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering