Bulgursalat med rosenkål

Denne fyldige bulgursalat er en skøn kombination af sprøde rosenkål, søde tørrede abrikoser eller syrlige æbler, ristede mandler og friske krydderurter. Den syrlige citrondressing binder salaten sammen og giver en frisk og lækker smag. Salaten er ideel som tilbehør til hovedretter eller som en selvstændig, mættende frokost.

Bulgursalat med rosenkål fra Kbh FF

Bulgursalat med rosenkål

Hanne Scheller
Rosenkålens let bitre smag balanceres fint med sødmen fra frugterne, mens de ristede mandler tilføjer en dejlig knas. Mynte og persille bidrager med friske og aromatiske noter, der gør retten både forfriskende og fyldig på én gang.
Fra fællesspisning KBHFF Østerbro, d. 1. marts.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 250 g grov bulgur
  • 4 dl vand
  • 150 g tørrede abrikoser/syrlige æbler
  • 100 g rosenkål fjern de yderste blade
  • 50 g mandler
  • 8 spsk hakket persille
  • 2 spsk hakket mynte
  • 5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • salt + peber

Sådan gør du
 

  • Kog noget vand og blancher rosekålen ved at hælde kogende vand over bladene, som ligger i et dørslag. Lad dem køle af, og skær rosenkål og abrikoser/æbler i mindre stykker.
    100 g rosenkål, 150 g tørrede abrikoser/syrlige æbler
  • Bulguren overhældes med kogende vand, og trækker ca. ½ time (dryp af i en sigte, hvis nødvendig).
    250 g grov bulgur, 4 dl vand
  • Rist mandlerne på en tør pande, hak dem herefter groft. Bland olivenolie, citronsaft, salt + peber og bland alle ingredienserne sammen.
    50 g mandler, 8 spsk hakket persille, 5 spsk. olivenolie, 3 spsk. citronsaft, salt + peber, 2 spsk hakket mynte
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering