Med denne opskrift vil du opleve, hvordan en hjemmelavet krydderiblanding kan tage smagsoplevelsen til nye højder. De krydrede Garam Masala-kartofler tilføjer en varm og fyldig dimension, mens spinatsalaten med søde rosiner og granatæblekerner giver et frisk pust til retten. Serveret med yoghurt og et drys kokosmel får du en helstøbt, smagfuld og mættende middag, der både overrasker og tilfredsstiller.
Dahl med Garam Masala kogte kartofler og spinatsalat
Dahl er en nem og dejlig spise. Det kan virke uoverskueligt i starten, da man skal have opbygget et basislager af krydderier. Men køber man dem hele, holder de i rigtig lang tid. Nedenstående dahl er med min egen sammensatte krydderiblanding. Krydderierne kan købes hele i grønsagshandlere eller hos Solhatten på Istedgade eller anden velassorteret helsekostbutik
Ingredienser
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 3 gulerødder i tern
- 1 liter vand
- 3 håndfulde røde linser
- Salt
- Krydderiblanding se nedenfor
Krydderiblanding til Dahl
- 3 tsk. Gurkemeje stødt
- 2 tsk. bukkehornsfrø
- 2 tsk. spidskommen
- 7 kardemommekapsler
- 1 chili
- ½ tsk. Safran
- 1 tsk. sorte peberkorn
Garam Masala kogte kartofler
- 200 g kartofler
- 1 spsk. olie
- Vand
- 1-2 spsk. Garam Masala se nedenfor
Garam masala krydderiblanding
- 2 spsk. kardemommefrø af grøn kardemomme
- 1 tsk. frø af brun kardemomme
- 2 spsk. korianderfrø
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. kommen
- ½ spsk. sort peber
- ½ spsk. kryddernelliker
- 1 kanelstang
- 1 hel muskatblomme
- ½ muskatnød
Spinatsalat
- 1 dl. lyse sultana rosiner
- 2 dl. æblecidereddike
- 100 g spinat
- 2 spsk. hakket forårsløg
- 1 granatæble kernerne
- 1 bdt. mynte
- 1 bdt. bredbladet persille
Sådan gør du
Krydderiblanding
- Start med at forberede krydderiblandingen: Koriander, spidskommen, kommen, nelliker, og sort peber ristes hver for sig på en tør pande til det popper.2 spsk. korianderfrø, 1 spsk. spidskommen, 1 spsk. kommen, ½ spsk. sort peber, ½ spsk. kryddernelliker
- Knuses sammen med resten af krydderierne i en krydderikværn. Kan du ikke skaffe alle krydderierne, kan man også tillempe opskriften lidt ved at udelukke nogen krydderier og putte mere af et andet i.2 spsk. kardemommefrø af grøn kardemomme, 1 tsk. frø af brun kardemomme, 1 kanelstang, 1 hel muskatblomme, ½ muskatnød
- Svits herefter løg og hvidløg i en stor pande eller gryde til de har taget farve.1 løg, 2-3 fed hvidløg
- Steg derefter gulerødderne i 5 minutter og hæld vand, linser og krydderiblandingen over. Retten skal herefter simre i 20-40 minutter, alt efter hvor lang tid linserne skal bruge til at blive bløde. Dette afhænger af, hvor gamle linserne er.3 gulerødder i tern, 1 liter vand, 3 håndfulde røde linser, 1-2 spsk. Garam Masala
Garam Masala kogte kartofler
- Skær kartoflerne i tern og svits dem kort på panden eller i en gryde i lidt olie. De skal kun lige have antydningen af farve.200 g kartofler, 1 spsk. olie
- Overhæld dem herefter med vand, til de er helt dækket. Hæld herefter 1-2 spsk. krydderiblanding over.Vand, Krydderiblanding
- Kartoflerne skal herefter koges langsomt indtil alt vandet er fordampet, og kartoflerne er møde. Spæd evt. op med ekstra vand løbende.
Spinatsalat
- Mariner rosinerne i æblecidereddiken i min. 30 min.2 dl. æblecidereddike, 1 dl. lyse sultana rosiner
- Bland resten af ingredienserne til en frisk salat og top med rosinerne.Salt, 3 tsk. Gurkemeje, 2 tsk. bukkehornsfrø, 2 tsk. spidskommen, 7 kardemommekapsler, 1 chili, ½ tsk. Safran, 1 tsk. sorte peberkorn, 100 g spinat, 2 spsk. hakket forårsløg, 1 granatæble, 1 bdt. mynte, 1 bdt. bredbladet persille
- Dahl, kartofler og salat serveres med yoghurt og kokosmel.