Dahl

Dahl er en fantastisk, nem og nærende ret, der er elsket for sin alsidighed og dybe smag. Selvom det kan virke uoverskueligt i starten at samle de nødvendige krydderier, er det værd at investere i dem. Når du har et basislager af hele krydderier, vil du opdage, at de kan holde sig i lang tid og vil forvandle dine retter med deres aromatiske smag.

Dahl fra Københavns Fødevarefællesskab

Dahl

louiseoksholt
Dahl er en nem og dejlig spise. Det kan virke uoverskueligt i starten, da man skal have opbygget et basislager af krydderier. Men køber man dem hele, holder de i rigtig lang tid. Nedenstående dahl er med min egen sammensatte krydderiblanding. Krydderierne kan købes hele i grønsagshandlere eller hos Solhatten på Istedgade eller anden velassorteret helsekostbutik.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Indisk, Vegetar
Antal 3

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder i tern
  • 1 liter vand
  • 3 håndfulde røde linser
  • Salt
  • Krydderiblanding se nedenfor

Krydderiblanding

  • 3 tsk. Gurkemeje stødt
  • 2 tsk. bukkehornsfrø
  • 2 tsk. spidskommen
  • 7 kardemommekapsler
  • 1 chili
  • ½ tsk. Safran
  • 1 tsk. sorte peberkorn

Sådan gør du
 

Start med at forberede krydderiblandingen

  • Brug helst tørrede hele krydderier, undtagen gurkemejen, der som regel kun fås stødt. Bukkehornsfrø, spidskommen, kardemommefrø, chilien og peberen ristes kort hver for sig på en tør pande indtil de begynder at poppe. Alle krydderier køres igennem en krydderikværn. Hvis du får krydderi til overs, kan den opbevares mørkt i en tæt lukket beholder.
    Salt, 3 tsk. Gurkemeje, 2 tsk. bukkehornsfrø, 2 tsk. spidskommen, 7 kardemommekapsler, 1 chili, ½ tsk. Safran, 1 tsk. sorte peberkorn

Dahl

  • Svits herefter løg og hvidløg i en stor pande eller gryde til de har taget farve. Steg derefter gulerødderne i 5 minutter og hæld vand, linser og krydderiblandingen over.
    1 løg, 2-3 fed hvidløg, 3 gulerødder i tern, 1 liter vand, 3 håndfulde røde linser, Krydderiblanding
  • Retten skal herefter simre i 20-40 minutter, alt efter hvor lang tid linserne skal bruge til at blive bløde. Dette afhænger af, hvor gamle linserne er.
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering