Denne friske hvidkålsråkost med kakifrugter og dild er en farverig og sprød salat, der perfekt kombinerer det milde og let bitre fra hvidkålen med den søde, tropiske smag af kakifrugten. Retten er ikke bare sund og velsmagende, men også utrolig nem at lave.
![Kakifrugt - Kbh FF](https://opskrifter.kbhff.dk/wp-content/uploads/kaki_kbhff-500x500.png)
Hvidkålsråkost med Kakifrugter og dild
Selvom kakifrugter kan være svære at finde i økologisk kvalitet, kan du altid erstatte dem med appelsin for at bevare den søde og frugtige dimension. Denne råkostsalat er perfekt som tilbehør til en række retter eller som en sund snack i sig selv. Velbekomme!
Ingredienser
- 2 spsk koldpresset solsikkeolie
- 2 spsk æbleeddikesalt og peber
- 250 g ultra fintsnittet hvidkål
- 30 g fintsnittet løg
- 1/2 dl hakket dild
- 1/2 dl ristede solsikkekerner
- 1-2 kakifrugter skåret i tynde både
Sådan gør du
- Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber sammen i en skål. Rist solsikkekernerne til de bliver lysebrune på en tør pande for at fremhæve smagen.2 spsk koldpresset solsikkeolie, 2 spsk æbleeddikesalt og peber, 1/2 dl ristede solsikkekerner
- Mens solsikkekernerne køler af snittet hvidkål og løg. Jo finere du snitter kålen jo bedre (Brug evt. mandolinjern).250 g ultra fintsnittet hvidkål, 30 g fintsnittet løg
- Bland hvidkål, løg og hakket dild i dressingen. Ælt evt. blandingen lidt sammen med hænderne så den falder lidt sammen.1/2 dl hakket dild
- Lige inden servering vendes kakifrugten og de afkølede solsikkekerner i salaten.1-2 kakifrugter skåret i tynde både
Noter
Dild og kakifrugt giver denne hvidkålssalat karakter og spræl. Desværre har jeg endnu ikke set økologiske kakifrugter i butikkerne, men jeg skal huske at spørge til dem, hver gang jeg køber ind i et supermarked, så vi snart kan få dem på hylderne. Vil du ikke gå på kompromis med økologien kan du erstatte kakifrugten med appelsin. Hvis du bruger appelsin, brug da en kniv til at skære skallen, samt alt det hvide af. Del appelsinen på langs og skær den i tynde skiver.