Denne ayurvediske mungbønnesuppe, også kendt som dal, er en nærende og smagfuld ret, som kan tilberedes både som en suppe eller en fyldig grøntsagsret. Retten er rig på sunde krydderier, der ikke blot giver en fantastisk smag, men også har en række sundhedsfremmende egenskaber. Krydderier som gurkemeje, spidskommen og koriander er kendt for deres antiinflammatoriske og fordøjelsesfremmende virkninger.
Supperetten er perfekt til at varme sig på i de kolde måneder, og mungbønnerne giver masser af protein og mæthed.
Dal (Mungbønnesuppe)
En meget velsmagende ayurvedisk ret, der kan tilberedes både som suppe og som en grøntsagsret – meget velsmagende og jeg kan kun anbefale de indiske krydderier, som er en uvurdlig sundhedskilde.
Ingredienser
- 1 dl halve og afskallede mungbønner
- 1 spsk smør + olivenolie
- 1 middelstor løg
- 2 gulerødder
- 2 dl fersk spinat
- ca. 5 cm squash
- 1 tomat
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk revet ingefær
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk koriander
- ½ tsk fennikel
- nymalet sort peber
- lidt rørsukker
- ½ tsk havsalt
- 5 dl kogt vand eller mere hvis du ønsker suppe
- ½ del persille eller frisk koriander
Sådan gør du
- smelt smørret sammen med olien og bland de hakkede løg i sammen med kydderierne nogle minutter indtil det har taget farve uden at det brænder på.1 spsk smør + olivenolie, 1 middelstor løg, 1 tsk spidskommen, 2 tsk revet ingefær, ½ tsk gurkemeje, ½ tsk koriander, ½ tsk fennikel, nymalet sort peber, lidt rørsukker
- Bland de skyllede mungbønner i og steg dem med. Tilsæt de skivede og hakkede grøntsager og det kogte vand og lad det koge ved god varme indtil dallen er blød – ca. 30 min. Til sidst salt og det hakkede persille.1 dl halve og afskallede mungbønner, 2 gulerødder, 2 dl fersk spinat, ca. 5 cm squash, 1 tomat, ½ tsk havsalt, 5 dl kogt vand eller mere hvis du ønsker suppe, ½ del persille eller frisk koriander
- Serveres med mangochutney og lime