Selvom du ikke er fan af selleri, vil denne suppe helt sikkert vinde dit hjerte. Børn elsker den og kalder den “favoritsuppen”, fordi den er så cremet og lækker. Den bløde konsistens og den fyldige smag gør den til en perfekt komfortmad, der varmer både krop og sjæl. Servér den med sprøde brødcroutoner eller parmaskinke for ekstra lækkerhed!
Favoritsuppen aka Nørrebro Sellerisuppe
Nørrebro smagsprøve uge 6-2014Selvom du ikke er vild med selleri kan du nok godt lide suppen. Og børn slubrer den i sig som “favoritsuppen”
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 2 løg
- 2 kartofler
- 2 dl fløde
- 1-1½ liter boullion kan være 2 terninger og kogende vand
- olie eller smør
- salt, peber, sukker
- evt: citron ell. hvidvin
Sådan gør du
- Løgene skæres i små tern og steges i olie eller smør uden at tage farve.2 løg, olie eller smør
- Sellerien skrælles og skæres i små tern. Disse steges med løgene til de bliver bløde (må heller ikke tage for meget farve). De skrællede kartofler skæres i tern og tilsættes sammen med boullion – færdig eller 2 terninger og kogende vand.1 knoldselleri, 2 kartofler, 1-1½ liter boullion
- Nu simrer suppen 20-30 min.
- Herefter pureres den med stavblender. Tilsæt ca 2 dl fløde. Varmes igennem og smages til med lidt salt, peber og 1 tsk sukker.2 dl fløde, salt, peber, sukker
- Bliver bare ekstra lækker af et skvæt hvidvin og lidt citronsaft eller revet citronskal- det var der dog ikke i smagsprøven på Nørrebro uge 6.evt: citron ell. hvidvin
- Kan serveres med brødcroutoner, der ristes på varm pande med olivenolie og lidt presset hvidløg. Eller hele skiver parmaskinke på bagepapir i ovn, ca 6 min v. 200*C
1 kommentar for “Favoritsuppen aka Nørrebro Sellerisuppe”