Den cremede dessert kombinerer den milde sødme fra græskar med en dejlig blanding af krydderier, der giver den en varm og indbydende smag. Perfekt som en efterårsdelikatesse, der både er enkel at lave og lækker at nyde. Serveret kold med flødeskum, vil denne dessert helt sikkert forkæle dine smagsløg.
Græskar budding
Denne græskarbudding blev en overraskelse til vores generalforsamlingsfest, og den vækkede nysgerrighed blandt gæsterne.
Ingredienser
- 2 spsk majsstivelse
- 50 g brun sukker
- 4 dl mælk gerne sød
- 1 æg
- 100 g kogte mosede græskar eller hokkaido
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk stødt muskatnød
- 1/8 tsk stødt nellike
- 1/8 tsk allehånde
Sådan gør du
- I en lille skål, pisk mælk og æg sammen.1 æg, 4 dl mælk
- I en anden lille skål, kombinere græskar og ingredienser.100 g kogte mosede græskar eller hokkaido, 1/2 tsk stødt kanel, 1/2 tsk vaniljesukker, 1/4 tsk stødt muskatnød, 1/8 tsk stødt nellike, 1/8 tsk allehånde
- Over medium varme, kombinere majsstivelse og sukker. Pisk gradvist mælkeblandingen i og skrabe bunden og siderne med en gummispatel for at opbryde klumper.2 spsk majsstivelse, 50 g brun sukker
- Bring i kog og kog indtil blandingen bliver tyk og frakker spatel, under konstant omrøring. Fjern fra varmen.
- Tilsæt græskar blanding til budding, rør til det er blandet.
- Sæt gryden tilbage over lav varme bare indtil det er opvarmet igennem. Si budding gennem en si i en skål for at fjerne eventuelle klumper.
- Placer plastfolie direkte på overfladen af budding, således at en hud ikke vil danne (medmindre du gerne vil have huden, i hvilket tilfælde blot dække skålen).
- Opbevares i køleskab mindst en time før servering. Serveres med flødeskum.
Noter
Det som så lidt mærkeligt ud og mange af jer var nysgerrig efter at prøve på generalforsamlings fest i går.