Græskarkage med nødder og chokolade

Kagen er saftig og krydret med ingefær, kardemomme, muskatnød og kanel, hvilket giver den en dejlig varm smag. Den er perfekt til kaffen eller som dessert, og dens fyldige tekstur gør den til en sand fornøjelse for både øjne og smagsløg. Bag den til en hyggelig eftermiddag eller en festlig sammenkomst – den vil helt sikkert imponere dine gæster!

Græskarkage fra Københavns Fødevarefællesskab

Græskarkage med nødder og chokolade

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne græskarkage er en skøn efterårsdelikatesse, der kombinerer den naturlige sødme fra græskar med nødder og mørk chokolade.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Vegetar
Antal 6

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 3 1/2 dl råsukker
  • 5-6 dl groftrevet græskar
  • 1 1/2 dl raps- eller olivenolie
  • 3 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk revet frisk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 2 tsk kanel
  • 100 g mørk chokolade
  • 2 dl nødder eller mandler
  • sesamfrø til formen

Sådan gør du
 

  • Smør en springform og drys den med sesamfrø.
    sesamfrø til formen
  • Varm ovnen op til 175°C.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
    3 æg, 3 1/2 dl råsukker
  • Rør græskar og olie i.
    5-6 dl groftrevet græskar, 1 1/2 dl raps- eller olivenolie
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og alle krydderierne.
    3 1/2 dl hvedemel, 1/2 tsk bagepulver, 1 tsk natron, 1 tsk salt, 1 1/2 tsk revet, 1 tsk kardemomme, 1/2 tsk muskatnød, 2 tsk kanel
  • Hak chokoladen og nødderne groft.
    100 g mørk chokolade, 2 dl nødder eller mandler
  • Rør melblandingen i æggemassen og vend chokolade og nødder i.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time i den nederste del af ovnen.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering