Denne græskarrisotto er en cremet og fyldig efterårsudgave af den klassiske risotto, hvor græskarets sødme og silkebløde konsistens forenes med parmesan og hvidvin. Perfekt til de kølige aftener, serveret med sprøde græskarkerner og eventuelt lidt ekstra topping for en ekstra smagsoplevelse.
Græskarrisotto
Perfekt til de kølige aftener, serveret med sprøde græskarkerner og eventuelt lidt ekstra topping for en ekstra smagsoplevelse.
Ingredienser
- 1/2 græskar kerner skal også bruges
- 2-3 spsk smør
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg finhakket
- 2 dl hvidhvin – resten drikkes med fordel til maden
- 1 liter grøntsagsboullion
- 2 kopper risottoris grødris kan også bruges
- 50 g revet paramasan
Sådan gør du
- Skær skallen græskaret, og derefter græskaret i små tern1/2 græskar
- Kog i ca. 15 minutter, til de er møre
- Hæld vandet fra, og tilsæt smør2-3 spsk smør
- Det hele blendes og sættes til side
- Steg løg og hvidløg i lidt smør. Krydres med lidt peber,1 løg, 2 fed hvidløg, 2-3 spsk smør
- Skyl risene, og steg i ca 1 min2 kopper risottoris
- Hæld hvidvin over, og steg, indtil vinen er fordampet2 dl hvidhvin – resten drikkes med fordel til maden
- Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Dette gentages til risene er møre (ca 20 min)1 liter grøntsagsboullion
- Tilsæt græskarmosen og friskrevet parmesan50 g revet paramasan
- Smag risottoen til med salt og peber
- Rist græskarkernerne, og brug som topping
Noter
- Ekstra smagstilsætning: chili, salvie
- Ekstra topping: stekt skinke i bider, persille, timian
- Tilbehør: grøn salat, godt brød
2 kommentarer for “Græskarrisotto”