Græskarrisotto

Denne græskarrisotto er en cremet og fyldig efterårsudgave af den klassiske risotto, hvor græskarets sødme og silkebløde konsistens forenes med parmesan og hvidvin. Perfekt til de kølige aftener, serveret med sprøde græskarkerner og eventuelt lidt ekstra topping for en ekstra smagsoplevelse.

Græskar risotto af Københavns Fødevarefællesskab

Græskarrisotto

Familien
Perfekt til de kølige aftener, serveret med sprøde græskarkerner og eventuelt lidt ekstra topping for en ekstra smagsoplevelse.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Italiensk, Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1/2 græskar kerner skal også bruges
  • 2-3 spsk smør
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg finhakket
  • 2 dl hvidhvin – resten drikkes med fordel til maden
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 2 kopper risottoris grødris kan også bruges
  • 50 g revet paramasan

Sådan gør du
 

  • Skær skallen græskaret, og derefter græskaret i små tern
    1/2 græskar
  • Kog i ca. 15 minutter, til de er møre
  • Hæld vandet fra, og tilsæt smør
    2-3 spsk smør
  • Det hele blendes og sættes til side
  • Steg løg og hvidløg i lidt smør. Krydres med lidt peber,
    1 løg, 2 fed hvidløg, 2-3 spsk smør
  • Skyl risene, og steg i ca 1 min
    2 kopper risottoris
  • Hæld hvidvin over, og steg, indtil vinen er fordampet
    2 dl hvidhvin – resten drikkes med fordel til maden
  • Tilsæt bouillon lidt efter lidt. Dette gentages til risene er møre (ca 20 min)
    1 liter grøntsagsboullion
  • Tilsæt græskarmosen og friskrevet parmesan
    50 g revet paramasan
  • Smag risottoen til med salt og peber
  • Rist græskarkernerne, og brug som topping

Noter

  • Ekstra smagstilsætning: chili, salvie
  • Ekstra topping: stekt skinke i bider, persille, timian
  • Tilbehør: grøn salat, godt brød
Søgeord Vegetar

2 kommentarer for “Græskarrisotto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering