Denne cremede græskarsuppe kombinerer det søde fra hokkaido-græskar og appelsin med det stærke og røgede fra chipotle-chili og frisk ingefær. Suppen har en varm og fyldig smag, som rundes af med et strejf af vanilje. Perfekt til en kølig dag og serveret med creme fraiche og ristede græskarkerner for ekstra crunch.
Græskarsuppe med chipotle og ingefær
Suppen har en varm og fyldig smag, som rundes af med et strejf af vanilje.
Ingredienser
- 1 stort hokkaido græskar skrællet og skåret i grove stykker
- 2 gulerødder
- neutral olie
- 2-3 saft af appelsiner
- 3 cm ingefærknold revet
- 2 chipotle chili røget chili på dåse
- 1 stang korn af vanille
- evt. lidt creme fraiche til anretning
Sådan gør du
- Græskar og gulerodsstykker ristes i olie i en stor gryde til de begynder at blive bløde og falde sammen.1 stort hokkaido græskar, 2 gulerødder, neutral olie
- Grønsagerne dækkes med vand eller grønsagsfond (hvis man har) og står og simrer en halv time eller mere under låg. Stavblendes godt igennem.
- Suppen smages til med ingefær, chipotle, appelsinsaft og vanille. Smagen skal være sød og stærk, men krydderierne må ikke overdøve hokkaido smagen.2-3 saft af appelsiner, 3 cm ingefærknold, 2 chipotle chili, 1 stang korn af vanille
- Anret med en smule creme fraiche og de ristede kerner fra hokkaidoen. Spis et godt sejt brød til.evt. lidt creme fraiche til anretning