Denne elegante og delikate persillesuppe får en unik smag og luksuriøs tekstur ved tilsætning af rå østers. Persillerødderne giver en mild og cremet base, mens den friske persille og en smule hvidvin tilfører friskhed og dybde. Østers tilføjer et raffineret præg, der gør suppen til en fantastisk forret til en festlig middag.
Grøn persillesuppe med østers
Suppens grønne farve og silkebløde konsistens gør den ikke kun velsmagende, men også visuelt imponerende, perfekt til at imponere gæster med en enkel, men sofistikeret ret.
Ingredienser
- 0,5 kg. persillerødder
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 kartoffel
- lys hønse- eller grøntsagsfond
- 1 skalotteløg
- 1 dl. hvidvin
- salt og peber
- 1 dusin østers
- lidt citronsaft
- 50 g. smør
Sådan gør du
- Læs hele opskriften først.
- Vask og skræl alle urterne. Hak persillen inkl. noget af stilken meget groft og sæt til side. Skær persillerødder, løg og kartoflen i mindre stykker.0,5 kg. persillerødder, 1 bundt bredbladet persille, 1 skalotteløg, 1 kartoffel
- Sauter løg og persille i lidt af smørret. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt kartoflen og dæk med fond. Kog under låg og svag varme til alt er helt mørt.1 dl. hvidvin, 50 g. smør, lys hønse- eller grøntsagsfond
- Hæld grydens indhold op i en blender. Pas på når du blender varm suppe – tilsæt evt. suppen til blenderen mens den kører – så “eksploderer” suppen ikke op af blenderen. Tilsæt hakket persille og resten af smørret til blenderen og lad den køre til den er flot grøn.
- Passér den varme suppe gennem en sigte tilbage i gryden og hold den varm.
- I medens: Find fire brandvarme dybe tallerkner. Åbn alle østers. Læg fire rå østers uden skal i hver tallerken, smag suppen til med salt og citron, varm den op til kogepunktet og fordel suppen i de fire tallerkner.salt og peber, 1 dusin østers, lidt citronsaft
Noter
Velbekomme.