Grønkålspure

Denne grønkålspure er en alsidig og lækker tilføjelse til dine retter, der minder om en pesto, men med en grønkålsfyldt twist. Den kombinerer den nøddeagtige smag fra mandler med den salte umami fra parmesan og den cremede konsistens fra ricotta eller gedeost. Citronens friske saft og skal giver et dejligt syrligt kick, mens muskatnød tilføjer dybde til smagen. Perfekt som en sauce til pasta, smørelse på brød eller som dip til grøntsager.

Grønkålspure fra Københavns Fødevarefællesskab

Grønkålspure

jormeka
Denne grønkålspure er en alsidig og lækker tilføjelse til dine retter, der minder om en pesto, men med en grønkålsfyldt twist.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 3 store håndfulde ribbet grønkål
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 stykke parmesan ca. 50 g
  • 150 g ricotta/gedeost eller hvad man har
  • god rapsolie
  • 1 saft og skal af citron
  • salt og peber
  • muskatnød
  • evt. lidt vand

Sådan gør du
 

  • Grønkål koges et par minutter i saltet vand. Herefter i iskoldt vand, så kogningen stopper.
    3 store håndfulde ribbet grønkål
  • Vandet krammes af og alle ingredienser kommes i blender/minihakker og køres til en jævn blanding.
    1 håndfuld mandler, 1 stykke parmesan, 150 g ricotta/gedeost eller hvad man har, 1 saft og skal af citron, salt og peber, muskatnød
  • Rapsolie og vand kan tilsættes lidt af gangen, til konsistensen passer. Jeg synes den bliver bedst, når pureen stadig er grov.
    evt. lidt vand, god rapsolie
Søgeord Vegetar

2 kommentarer for “Grønkålspure

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering