Denne grønkålspure er en alsidig og lækker tilføjelse til dine retter, der minder om en pesto, men med en grønkålsfyldt twist. Den kombinerer den nøddeagtige smag fra mandler med den salte umami fra parmesan og den cremede konsistens fra ricotta eller gedeost. Citronens friske saft og skal giver et dejligt syrligt kick, mens muskatnød tilføjer dybde til smagen. Perfekt som en sauce til pasta, smørelse på brød eller som dip til grøntsager.
Grønkålspure
Denne grønkålspure er en alsidig og lækker tilføjelse til dine retter, der minder om en pesto, men med en grønkålsfyldt twist.
Ingredienser
- 3 store håndfulde ribbet grønkål
- 1 håndfuld mandler
- 1 stykke parmesan ca. 50 g
- 150 g ricotta/gedeost eller hvad man har
- god rapsolie
- 1 saft og skal af citron
- salt og peber
- muskatnød
- evt. lidt vand
Sådan gør du
- Grønkål koges et par minutter i saltet vand. Herefter i iskoldt vand, så kogningen stopper.3 store håndfulde ribbet grønkål
- Vandet krammes af og alle ingredienser kommes i blender/minihakker og køres til en jævn blanding.1 håndfuld mandler, 1 stykke parmesan, 150 g ricotta/gedeost eller hvad man har, 1 saft og skal af citron, salt og peber, muskatnød
- Rapsolie og vand kan tilsættes lidt af gangen, til konsistensen passer. Jeg synes den bliver bedst, når pureen stadig er grov.evt. lidt vand, god rapsolie
2 kommentarer for “Grønkålspure”