Grønsagssuppe med linser og porre-æbletopping

Denne varme og mættende grøntsagssuppe med linser og en frisk porre-æbletopping er skabt til at fejre veganismens måned i november. Suppen er fyldt med smag fra krydderier som koriander og spidskommen, og den cremede konsistens fra de røde linser gør den ekstra fyldig. Toppen af æble, porre og chili tilfører en frisk og sprød kontrast til den krydrede varme. Det er en ret, der både varmer krop og sjæl, og den er helt fri for animalske produkter. Perfekt til en kold efterårsaften, serveret med rugbrød. Velbekomme!

Grøntsagssuppe med røde linser - Københavns Fødevarefællesskab

Grønsagssuppe med linser og porre-æbletopping

karin elrod
Denne krydrede suppe mætter maven og holder hjertet varmt. Den er kreeret i anledning af november, som af Vegan Society er erklæret for international veganermåned og markeres verden over. Helt uden dyr, æg og mælkeprodukter. Enjoy!
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 100 g Røde linser
  • 2 rødløg
  • 2 kartofler
  • 2 gulerødder
  • olivenolie
  • 2 tsk korianderfrø
  • 2 tsk spidskommen
  • 1,5 liter grønsagsbouillon Herbamare
  • 2 spsk koncentreret tomatpure
  • 2 æbler
  • 1/2 porrer
  • 1 chili
  • 1 citron

Sådan gør du
 

Suppe

  • Skyl 100 g røde linser og lad dem dryppe godt af i en sigte.
    100 g Røde linser
  • Vask og skær 2 rødløg, 2 store kartofler og 2 store gulerødder i små tern.
    2 rødløg, 2 kartofler, 2 gulerødder
  • Svits det hele i varm olivenolie i en stor gryde. Tilsæt 2 spsk. konc. tomat, 2 tsk. hele korianderfrø og 2 tsk. spidskommen og svits videre et par minutter.
    olivenolie, 2 tsk korianderfrø, 2 spsk koncentreret tomatpure, 2 tsk spidskommen
  • Hæld 1½ liter grønsagsbouillon (gerne Herbamare opløst i kogende vand). Lad det hele koge ca. 30 min.
    1,5 liter grønsagsbouillon
  • Når linserne er møre, blendes halvdelen og hældes tilbage i gryden. Juster evt. konsistensen med mere bouillon og smag til med salt og peber.

Topping

  • Vask og skær et par æbler i meget små tern. Vend dem i saften af ½-1 citron.
    2 æbler, 1 citron
  • Vask ½ porre godt og hak den fint eller skær den i tynde strimler.
    1/2 porrer
  • Vask og skær et lille stykke chili i meget tynde strimler.
    1 chili
  • Bland æble, porre og chili med et par spsk. olivenolie og lidt salt.
  • Hæld suppen op og læg en stor skefuld topping i midten. Spis godt (rug)brød til.

Noter

God appetit! Mathias og Karin Elrød
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering