Grov kålrabimos med gedeost

Denne ret er perfekt som tilbehør til kødretter eller som en vegetarisk hovedret. Ved at tilsætte hvidløg får mosen en ekstra dybde og en let sødme fra de kogte grøntsager. Den er både sund og mættende, og den cremede konsistens gør, at den er fantastisk at dyppe brød i. En perfekt måde at nyde rodfrugter på!

Kålrabi fra Københavns Fødevarefællesskab

Grov kålrabimos med gedeost

Bente
En lækker og cremet mos, der kombinerer de jordnære smage fra kartofler, gulerødder og kålrabi med den delikate smag af gedefriskost.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Let hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 400 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 1 kålrabi
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 spsk. gedefriskost
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • lidt af kogevandet
  • 2 spsk. rapsolie

Sådan gør du
 

  • Skur eller skræl rodfrugterne og kog dem og de hele fed hvidløg helt møre i vand uden salt.
    400 g kartofler, 200 g gulerødder, 1 kålrabi, 2-3 fed hvidløg
  • Mos med et piskeris og rør med gedefriskost, rapsolie og lidt kogevand til passende konsistens og smag til med salt og masser af friskkværnet sort peber.
    4 spsk. gedefriskost, salt, lidt af kogevandet, 2 spsk. rapsolie, friskkværnet sort peber
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering