Hestebønner med koriander er en lækker og sund ret, der kombinerer den milde, nøddeagtige smag af hestebønner med den friske, aromatiske smag af koriander. Denne opskrift henter inspiration fra libanesisk køkken, hvor hestebønner ofte bruges i forskellige retter for deres høje proteinindhold og sunde egenskaber.
Hestebønner med koriander
Prøv denne opskrift som et sundt alternativ til klassiske bønnemidler, og oplev den vidunderlige smag af mellemøstligt køkken!
Ingredienser
- 1 kg hestebønner
- 1 bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- salt
Sådan gør du
- Hestebønnerne bælges, skylles og afdryppes. Sauteres i olivenolie i 10 minutter under hyppig omrøring. Nu hældes der vand på så bønnerne er dækket og de bringes i kog. Herefter koger de over svagt blus til alt vandet er fordampet.1 kg hestebønner, olivenolie
- Medens bønnerne koger stødes hvidløget i en morter til du har en ensartet pasta, herefter hældes lidt olivenolie på og der røres i morteren, iflg opskriften er det vigtigt at man rører med uret, til massen er ensartet. Man fortsætter med skiftevis at tilsætte olie og røre til man har nogle skefulde mayonæselignende pasta.2 fed hvidløg
- Når bønnerne er møre tilsættes hakket koriander og hvidløgspasta og det hele varmes nogle minutter.1 bundt koriander, salt
- Kan spises varmt eller koldt
Noter
Opskriften stammer fra en libanesisk vegetarkogebog:
Nouhad Boulos-Guillaume; La cuisine libanaise naturelle.
I stedet for korianderblade kan du bruge de grønne korianderfrø, som så skal koge sammen med bønnerne.