Hokkaidosuppe med karry

Kombinationen af sødmefuldt græskar, varm karry og aromatisk ingefær giver suppen en rig smag, mens kokosmælken tilføjer en dejlig cremet konsistens. Limesaften og -skallen balancerer smagene og tilføjer et friskt twist. En simpel, men smagfuld suppe, der både kan fungere som forret eller hovedret, og som nemt kan laves vegetarisk.

Hokkaidosuppe fra Københavns Fødevarefællesskab

Hokkaidosuppe med karry

Viola
Denne lækre og krydrede hokkaidosuppe med karry er perfekt til de kølige dage, hvor du trænger til noget varmt og fyldigt.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • Ca. 800 – 900 gram hokkaido græskar
  • spsk. olivenolie
  • 3 store fed hvidløg
  • 1 lille spsk. karry
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. knust koriander
  • 1 knivspids reven muskatnød
  • 5 dl bouillon
  • 4 cm. revet frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime reven skal af 1/2 og saften af den hele
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær græskaret over på midten og fjern kærnerne. Skær i mindre stykker til du har den ønskede mængde.
    Ca. 800 – 900 gram hokkaido græskar
  • Karry og hvidløg svitses i olie. Bouillon tilsættes sammen med græskarkødet.
    3 store fed hvidløg, 1 lille spsk. karry, 5 dl bouillon, spsk. olivenolie
  • Tilsæt krydderier og lad det hele småkoge indtil græskaret er mørt. Suppen blendes.
    1 tsk. knust spidskommen, 1 tsk. knust koriander, 1 knivspids reven muskatnød, 4 cm. revet frisk ingefær
  • Til sidst kommes kokosmælk, lime saft og reven skal i og det hele varmes op og smages til med salt og peber.
    1 dåse kokosmælk, 1 lime, Salt og peber
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering