De sprøde jordskokker, bagt til perfektion, fungerer som en lækker base, mens de delikate sardiner tilføjer dybde og karakter. Drysset med krummer fra gammelt brød og friske persilleblade, samt en skefuld hjemmelavet mayonnaise, får retten en dejlig tekstur og friskhed. Serveret varm med små gafler, er dette en perfekt måde at imponere dine gæster på ved næste sammenkomst. Så find dine yndlingssardiner frem, og lad denne appetitvækker tage dine smagsløg med på en dejlig rejse!

Jordskokker og sardiner
Denne ret med jordskokker og sardiner er en genial appetizer, der kombinerer jordskokkernes nøddeagtige smag med de salte, umami-rige sardiner for en uimodståelig smagsoplevelse.
Ingredienser
- 1 ps jordskokker
- 1 sardiner fra dåse
- gammelt brød
- mayonnaise
- persille
- olivenolie el. andefedt
Sådan gør du
- Vask jordskokkerne grundigt med en børste og tør dem grundigt af. Gnid dem med salt og ganske lidt olivenolie eller andefedt og sæt dem hele i et fad i en forvarmet ovn på 220C.1 ps jordskokker, olivenolie el. andefedt
- I medens: Find en lille tallernen der kan tåle ovnens varme. Åbn en dåse af de bedste sardiner du kan finde og læg dem pænt i tallerkenen med en smule af olien fra dåsen. Drys med krummer fra gårsdagens brød1 sardiner fra dåse, gammelt brød
- Når jordskokkerne er næsten færdige (dvs. sprøde på ydersiden og bløde indeni, 30-40 min. afhængig af ovn og størrelse) tænder du grillen og sætter sardinerne ind. 3 minutter (ca).
- Drys sardinerne med hakket persille og server hele herligheden med små gafler og servietter og en god mayo du selv har rørt.mayonnaise, persille
- Pas på jordskokkerne. De er varme!