Vinterhvidkålscurry m. quinoasalat

Forkæl dig selv med denne enkle og hyggelige vinterklassiker, der kombinerer smagfulde ingredienser til en varmende ret. Vinterhvidkålscurryen er fyldt med nærende hvidkål og kan tilberedes med oksekød, men den er lige så lækker som en vegetarisk ret ved at bruge quorn, sojaform eller endda helt uden kød. Den cremede konsistens fra fløde eller kokosmælk, sammen med krydderier som spidskommen og karry, giver retten en dybde og varme, der passer perfekt til de kolde måneder.

hvidkålscurry

Vinterhvidkålscurry m. quinoasalat

MayLykke
En simpel, men hyggelig vinterkålsklassiker. Her serveret med quinoasalat og humus. Retten er lavet med oksekød, men kan sagtens trylles om til at være vegetarisk ved enten at bruge quorn, sojaform eller lignende, eller bare helt undlade den slags fornøjeligheder og lade hvidkålen bære retten alene – det bliver den ikke ringere af.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Græsk
Antal 4

Ingredienser
  

Til curryen

  • 1 Hvidkål
  • 300 g Oksekød/quorn/sojaform/ingenting
  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • Rapsolie
  • Spidskommen
  • Karry
  • 1 ds Fløde / kokosmælk
  • 1 Citron
  • Evt. æblejuice

Til quinoasalaten

  • Quinoa
  • 1 blok Feta / tofu
  • 2 Rødløg
  • Bredbladet persille
  • Frisk chili
  • Citron
  • Olivenolie
  • Æblecidereddike

Sådan gør du
 

  • Quinoaen koges i letsaltet vand – beregn omkring en deciliter pr. person.
    Quinoa
  • Rødløg og persille hakkes, feta/tofu brækkes i passende stykker. Stil til side og bland med quinoaen, når denne er nogenlunde afkølet. Bland olivenolie, citronsaft og -skal, finthakket chili, æblecidereddike og salt & peber og vend det i salaten.
    1 blok Feta / tofu, 2 Rødløg, Bredbladet persille, Frisk chili, Citron, Olivenolie, Æblecidereddike
  • Hvidkålen skæres ud i strimler, løg og hvidløg hakkes.
    1 Hvidkål, 2 Løg, 2 fed Hvidløg
  • Varm olien op i en tykbundet gryde og steg karry, spidskommen, løg og hvidløg et par minutter ved medium varme. Kom kød/quorn/sojaform i og steg yderligere nogle minutter. Dernæst i med hvidkålen, steg et par minutter mens der vendes godt rundt i gryden. Kom lidt vand i bunden, læg låg på og lad det simre 5-10 minutter indtil hvidkålen er ved at være mør.
    Rapsolie, Spidskommen, Karry, 300 g Oksekød/quorn/sojaform/ingenting
  • Kom så fløde/kokosmælk ved, så meget som du synes, sammen med citronsaft og gerne en sjat æblejuice, hvis du har. Lad retten koge kort igennem og smag til med salt og peber, og eventuelt sukker og/eller mere citron.
    1 ds Fløde / kokosmælk, 1 Citron, Evt. æblejuice

Noter

Spis gerne med godt brød, humus, fed yoghurt, chutney eller hvad du ellers føler for. Kan også spises blot med ris i stedet for quinoasalaten.
Velbekomme!

1 kommentar for “Vinterhvidkålscurry m. quinoasalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering