Kartoffel-porre-suppe med krydderurter

Krydderurterne tilføjer en dejlig aroma og dybde til retten, mens den bløde konsistens gør den til en lækker forret eller hovedret. Serveret med sprød parmaskinke på toppen, får du en skøn kombination af smag og tekstur.

Blomkålssuppe med blomkål fra Kbh FF

Kartoffel-porre-suppe med krydderurter

Justin Anthony
Denne varme og trøstende kartoffel-porre-suppe er perfekt til kolde dage.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1/2 kg rensede porrer
  • 1 spsk smør
  • 1 1/2 vand
  • 1 bundt krydderurter timian, slavie, oregano, rosmarin etc.
  • havsalt + friskkværnet peber
  • Evt. parmaskinke stegt på panden

Sådan gør du
 

  • Skær grøntsagerne i mundrette bidder og kom dem i en gryde med smør.
    1 kg kartofler, 1/2 kg rensede porrer
  • Sauter dem i ca. 15 min. ved svag varme, så de bliver bløde, og ikke brændte.
    1 spsk smør
  • Hæld vand på, skru op for varmen og lad det koge.
    1 1/2 vand
  • Tilsæt salt og lad det simre i ca. 30 min.
    havsalt + friskkværnet peber
  • Blend suppen og servér med ristet parmaskinke og lidt krydderurter på toppen.
    1 bundt krydderurter, Evt. parmaskinke stegt på panden
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering