Krydderurterne tilføjer en dejlig aroma og dybde til retten, mens den bløde konsistens gør den til en lækker forret eller hovedret. Serveret med sprød parmaskinke på toppen, får du en skøn kombination af smag og tekstur.
Kartoffel-porre-suppe med krydderurter
Denne varme og trøstende kartoffel-porre-suppe er perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1/2 kg rensede porrer
- 1 spsk smør
- 1 1/2 vand
- 1 bundt krydderurter timian, slavie, oregano, rosmarin etc.
- havsalt + friskkværnet peber
- Evt. parmaskinke stegt på panden
Sådan gør du
- Skær grøntsagerne i mundrette bidder og kom dem i en gryde med smør.1 kg kartofler, 1/2 kg rensede porrer
- Sauter dem i ca. 15 min. ved svag varme, så de bliver bløde, og ikke brændte.1 spsk smør
- Hæld vand på, skru op for varmen og lad det koge.1 1/2 vand
- Tilsæt salt og lad det simre i ca. 30 min.havsalt + friskkværnet peber
- Blend suppen og servér med ristet parmaskinke og lidt krydderurter på toppen.1 bundt krydderurter, Evt. parmaskinke stegt på panden