Krydderstegt squash eller græskar fra Jamie Oliver er en simpel, men smagfuld ret, der fremhæver den naturlige sødme og tekstur af hokkaido- eller butternut-squash. Denne opskrift kombinerer en række aromatiske krydderier og urter, hvilket gør retten til et perfekt tilbehør eller en lækker hovedret.
Server denne krydderstegte squash eller græskar som tilbehør til kød, fisk eller kylling, eller brug det som en velsmagende base til raviolifyld eller i risotto. Uanset hvordan du vælger at bruge den, vil denne ret være en fantastisk tilføjelse til dit måltid!
Krydderstegt squash eller græskar
Krydderstegt squash eller græskar fra Jamie Oliver (Det Er Bar’ Mad, side 148).
Ingredienser
- 1 mellemstort hokkaido-græskar/butternut-squash
- 2 tsk korianderfrø
- 2 tsk tørret oregano
- ½ tsk fennikelfrø
- 1-2 tsk tørret chili
- Salt
- Peber
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Græskaret halveres, kernerne fjernes og det skæres i brede både. Skindet fjernes eller bibeholdes efter smag (hvis det bibeholdes skal græskaret vaskes og tørres grundigt inden det halveres).1 mellemstort hokkaido-græskar/butternut-squash
- De tørrede urter og krydderier stødes i en morter sammen med salt og peber, et knust fed hvidløg tilsættes og blandingen røres op med olivenolien.2 tsk korianderfrø, 2 tsk tørret oregano, ½ tsk fennikelfrø, 1-2 tsk tørret chili, Salt, Peber, 1 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie
- Græskarbådene vendes i denne krydderi-olie, så de er helt dækket. De sættes side om side på bagepapir på en bageplade eller i en fladt ovnfast fad, sådan at de står på skrællen – eller der hvor skrællen var. Bages i ca ½ time ved 180 grader eller til de er møre.
- Kan bruges som tilbehør til kød, fisk eller kylling. Jamie foreslår selv desuden at bruge det som basis for raviolifyld eller i risotto.