Suppen er både mættende og enkel at lave, og du kan forberede limabønnerne i forvejen, hvilket gør den perfekt til travle dage. Top suppen med friskhakket persille, croutoner eller dit foretrukne drys, og server med knækbrød og en lækker tunsalat ved siden af for et komplet måltid.
Limabønne-porresuppe med persille og cayennepeber
Denne limabønne-porresuppe med persille og cayennepeber er en nærende og fyldig suppe, der kombinerer cremede bønner og bløde porrer med et krydret pift af cayenne.
Ingredienser
- 250 gr. Tørrede limabønner sættes i blød natten over og koges ca. 1 time til de er møre. Det kan gøres nogle dage før, for bønnerne kan fryses ned inden brug
- Ca. 5-6 slanke rensede porrer i mindre stykker
- 1,5 liter vand
- 3 øko bouillon-terninger svarende til vandmængden
- urtesalt
- cayennepeber
- olivenolie
- evt. Hakket persille eller andet grønt croutoner eller andet ’drys’
Sådan gør du
- Bring vandet i kog med bouillon-terningerne, tilsæt porrestykkerne og lad dem koge næsten møre (ca. 10 minutter). Tilsæt limabønnerne og lad det hele koge op, så bønnerne bliver ordentligt varme.Ca. 5-6 slanke rensede porrer i mindre stykker, 1,5 liter vand, 3 øko bouillon-terninger, 250 gr. Tørrede limabønner
- Sluk for blusset. Blend forsigtigt den varme suppe. Hold godt fast på blenderens låg imens evt. med et viskestykke, for den varme væske laver tryk når den blendes. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med urtesalt, en sjat olivenolie og lidt cayennepeber. Varm suppen godt op inden servering.urtesalt, olivenolie, cayennepeber
- Serveres som på billedet med persille, ekstra cayenne, for dem der kan lide den stærk, knækbrød, smør og tunsalat med skyr.evt. Hakket persille eller andet grønt
Noter
Velbekomme.