Smagsprøver fra onsdag d. 12.10.2011
Ingredienser
- 3-4 persillerødder
- 2 -4 spsk. olivenolie
- salt + peber
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfuld mandler
- saft fra 1/2 citron
Fremgangsmåde
Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. Forvarm ovnen på 200*C (varmluft 175*C) og læg persillerødder, hvidløg og mandler på en bageplade. Hæld olivenolie over og krydr med salt og peber. Bag i ca. 10-15 minutter eller indtil persillerødderne er lækre brune. Lad grøntsagerne køle en smule af, kom dem i en blender og blend det hele. Tilsæt citronsaft og evt. en smule olivenolie eller vand indtil massen er dejlig cremet.
Mandlerne kan udskiftes med enhver anden nød. Persilleroden kan udskiftes med fx rød peberfrugt, gulerødder, rødbeder og knoldselleri.