Rødkålen får en intens, sprød tekstur og dybde, når den hurtigt steges med ingefær, soya, honning og eddike – en kombination, der både tilfører sødme og syre. Det gør retten til et perfekt tilbehør til både asiatiske og danske retter, hvor den kan tilføre både farve og et aromatisk pift til måltidet. Let at lave, rig på smag og fuld af gode næringsstoffer.
Lynstegt rødkål
Denne opskrift på lynstegt rødkål er en enkel og hurtig måde at give den klassiske kål et moderne twist med friske smagsnuancer.
Ingredienser
- 1/4 rødkål
- olie til stegning
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. soya
- 1-2 spsk. honning
- 1-2 spsk. æbleeddike eller balsamicco eddike eller anden eddike: hvidvin-rødvinseddike
Sådan gør du
- Snit rødkålen helt fint.1/4 rødkål
- Lynsteg den i en wok eller sautérpande i olien.olie til stegning
- Tilsæt revet ingefær, soya, honnong og eddike.2 tsk. friskrevet ingefær, 2 spsk. soya, 1-2 spsk. honning, 1-2 spsk. æbleeddike eller balsamicco eddike eller anden eddike: hvidvin-rødvinseddike
- Varmes igennem under omrøring og smages til med groft salt og groftkværnet peber.