Lun rødbedesalat

Med de naturligt søde rødbeder som hovedingrediens, får salaten et lækkert løft af en smagfuld marinade, hvor sennep og balsamico skaber en perfekt balance mellem syre og krydderi. Pinjekernerne tilføjer en sprød kontrast, mens hakket persille giver friskhed og farve.

Rødbede fra Københavns Fødevarefællesskab

Lun rødbedesalat

Bue Thastum
Denne lune rødbedesalat er en skøn kombination af sødme, syre og knas, der vil gøre den til en favorit både som tilbehør eller en let hovedret.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kg kogte rødbeder
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 21/2 spsk olivenolie
  • 3 spsk sennep med hele korn
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk vand
  • Knust hvidløg efter smag
  • Hakket persille i rigelige mængder

Sådan gør du
 

  • Smut rødbederne og riv dem groft.
    1 kg kogte rødbeder
  • Rist pinjekernerne på en lun pande til de er gyldne.
    1 håndfuld pinjekerner
  • Rør en marinade af olie, eddike, sennep, vand og hvidløg.
    21/2 spsk olivenolie, 3 spsk sennep med hele korn, 1 spsk vand, Knust hvidløg efter smag, 2 spsk balsamico eddike
  • Vend det hele sammen og drys med salt, groftkværnet sort peber og hakket persille.
    Hakket persille i rigelige mængder
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering