Blandet gryde og æble/blommekage

Denne opskrift fra uge 36 kombinerer en velsmagende “blandet gryde” med sæsonens grøntsager og en lækker æble/blommekage til dessert. Den varme grøntsagsgryde får sin smag fra karry og basilikum, mens sølvbeder og squash giver retten et friskt bid. Som en sød afslutning kommer en simpel men lækker æble/blommekage, hvor saftige frugter karamelliseres i ovnen med sukker og sprød rasp. En skøn, hjemmelavet menu, der er både sund og hyggelig.

Æble/pærekage af Københavns Fødevarefællesskab

Blandet gryde og æble/blommekage

thomasegeberg
Denne opskrift fra uge 36 kombinerer en velsmagende "blandet gryde" med sæsonens grøntsager og en lækker æble/blommekage til dessert.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert, Hovedret, Let hovedret
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Blandet gryde

  • 2 Løg
  • 2 squash
  • 1 bundt sølvbeder
  • 1 håndfuld grønne bønner
  • 1 helt hvidløg
  • ca. 1 stor kop overskydende sovs fra æble/blommekage
  • bred bladet persille
  • mellemstærk karry, tørret basilikum

Æble/blommekage

  • 12 Æble
  • 20 blommer
  • sukker, vanilje, vand, rasp

Sådan gør du
 

Blandet gryde

  • I gryde: Hak løg i tern, vend dem i olie sammen med karry og basilikum. Steg det lidt ind så løget bliver en smule gennemsigtig.
    2 Løg, mellemstærk karry, tørret basilikum
  • Skær tern af squash og kom oveni.
    2 squash
  • Steg det af under låg og tilsæt hakket hvidløg.
    1 helt hvidløg
  • Hæld noget væske på (vand kan gå, men hvis du alligevel laver æble/blommekage så hæld noget væske derfra over i gryden). Lad det koge lidt ind. Smag på maden, er den for sød tilsæt lidt salt efter smag og mere karry.
    ca. 1 stor kop overskydende sovs fra æble/blommekage
  • Skær nogle store stykker af bønner og sølvbeder og kast i gryden hen mod enden af rettens tilberedning så det ikke får for meget! Der må gerne være lidt bid i retten også.
    1 bundt sølvbeder, 1 håndfuld grønne bønner
  • Steg noget brød på en pande om du vil have tilbehør ellers kan du servere det uden kulhydrater og så med en lille håndfuld persille ovenpå.
    bred bladet persille

Æble/blommekage

  • I gryde: skær kerner og kerne ud af blomme og æbler, kom i gryde med noget vand. Lad det koge ind så det hele bliver lidt blødt, men uden at det falder fra hinanden.
    12 Æble, 20 blommer
  • Smør en bradepande med olie eller smør. Hæld din “kompot” over i bradepanden og tænd for ovnen på 200 grader celcius.
  • Hæld sukker og vanilje over. Bare så det smager dejligt og rør da rundt i bradepanden.
    sukker, vanilje, vand, rasp
  • Kør måske lidt ekstra sukker over og derefter rasp. Sæt det ind i ovnen til raspen er gylden og server. Evt. med lidt skyr eller med creme fraice.
    sukker, vanilje, vand, rasp

Noter

Bon appetit, Le chef og opvaskeren Victor
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering