Her kombineres møre kartofler og kålrabi, som moses sammen med ristede løg for at skabe en rig og smagfuld base. Den traditionelle tilsætning af majs eller ærter erstattes med halverede rosenkål for et nordisk twist. Ved siden af serveres en frisk råkost af revne gulerødder, rødbeder og æbler, toppet med ristede solsikkefrø for ekstra crunch. Denne ret er ikke kun et møde mellem to kulinariske verdener, men også en sund og mættende ret, perfekt til både hverdag og fest!
Nordic Mukimo – en ny nordisk version af en traditionel Kikuyu ret
Denne opskrift på Nordic Mukimo bringer en ny nordisk fortolkning til den kenyanske Kikuyu-klassiker.
Ingredienser
- 2 store løg
- 2 kålrabi
- ½ kg kartofler
- smør
- 5 rosenkål
- 2 gulerødder
- 2 rødbeder
- 2 æbler
Sådan gør du
- Halver et til to store løg og skær dem derefter i skiver. Svits det hårdt i olie til de er brune som ristede løg.2 store løg
- Kog kålrabi og kartofler godt og mos dem herefter sammen og bland de ‘ristedev løg’ i. Tilføj dertil evt. lidt smør. Traditionelt vil man blande majs eller ærter i Mukimoen, kog alternativt rosenkålen, halver dem og rør dem i Mukimoen.2 kålrabi, ½ kg kartofler, smør, 5 rosenkål
- Riv gulerødder, rødbeder og et par æbler til råkost. Top den eventuelt med lidt ristede solsikkefrø eller andre kerner og/eller citronsaft.2 gulerødder, 2 rødbeder, 2 æbler